MENÜ

Sivrilmek adına...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

ismet Arzuman hakemliği bıraktığını açıkladığı basın toplantısında, dikkat çeken bir ifade kullandı. Oğuz Sarvan kendisine “Senin yüzün artık eskidi” demiş. Arzuman cephesinden baktığımız zaman, incinecek bir durum. Ama diğer taraftan bu söylem yıllardır adil ve vicdanlı yönetimlere aç gerçek futbolseverler açısından da bir umut olarak algılanmış olabilirdi.
Neyin yüzü eskimişti acaba?
Oğuz Sarvan, Arzuman’ın şahsında çifte standart ve eyyamın sonunun gelmesi gerektiğini mi satır aralarına sığdırmıştı? Her statta farklı çalınan düdüklere son verilip, beyaz bir sayfanın açılış işareti miydi mu? Gerçek o ki, bu tip yönetimsel biçimde Arzuman maça damga vuran hakemler içinde özellikle de geçen sezon liste başında tartışılan en çarpıcı isim olmuştu.
Ama bu umuda kapılanların rüyası maalesef kısa sürdü. İyi niyetli futbolsever yine yanıldı. Faal hakem görevindeyken ‘dürüst’ imajı kazanmış Oğuz Sarvan yanılttı onları. Meğer İsmet Arzumanlar’ın görevi değil, nöbeti bitmiş sadece... Onun feryadı; kullanılıp, kullanılıp bir kenara atılmış mendilin öyküsü... Düzen kullanmaya ve sonrasında öğütmeye devam edecek. Arzumanlar gidecek, nöbeti Sivriserviler alacak.
Ne diyelim... O zaman hayırlı nöbetler.

Yokluktaki keramet!
İlla ki yokluk çekmek mi gerekiyordu, Beşiktaş Teknik Direktörü’nün aklının başına gelmesi için. Bobo, Serdar Özkan, Delgado, hatta Ricardinho’nun oynamaya engel konumları en zor deplasmanda en iyi savunma, en yardımlaşmalı oyun, en sağlam orta alan dalında Beşiktaş’ı doyurucu gösterdi. Defalarca belirttiğim gibi Siyah-Beyazlı ekip bu sene ligi istediği yerde bitiremezse (bence ideali ikincilik) bu çoğu maçta top rakipteyken oynaması gerektiğini beceremediğinden kaynaklanmış olacak.
Sivas maçında rakibi oynatmamak adına da mücadele anlayışı benimsenince hem kendi savunmasından çıkan ilk toplara basan, hem de forvet arkasında en katılımcı orta alanla buluşan bir Beşiktaş formatı ortaya çıkabildi. Sağlam; Serdar Özkan, Delgado, Tello üçlüsüne bundan önce teknik memba olarak aşırı değer verdi. Oysa bu üçlünün, ligin ikinci yarısının büyük bölümünde ancak maçların ikinci 45 ya da son yarım saatlerinde verim alınabilecek düzeye gerilediklerini hiç dikkate almadı. Kadro kısıtlılığı elbette önündeki bir engeldi. Ancak aynı anda hiç olmazsa bu üçlüden biri ya da ikisinin fazlalık olduğunu defalarca görme şansı vardı...

YORUM YAZ