MENÜ

Bu savunma kalsın

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın belki de bundan sonrası için hiç kafasına takmaması gereken Ankaraspor maçında yediği goller olmalı. Haftalardır süregelen bireysel savunma hataları ve tüm hafta içleri Ümraniye’de bu durumun düzeltilmesi için harcanan yoğun mesai. Can sıkar bu durum ve bitmeli.
Zira bu kâbusla yaşanmaz. Belki de sorun tümüyle sadece savunma hatalarına odaklanılması.
Teselli anlamında söylemiyorum, ancak Siyah-Beyazlılar sezonun sonuna kadar oynaması gereken savunma dörtlüsünü bulmuştur. Ödün vermeden bu dizilişin devamlılığını sergilemelidir.
Tek taraflı, yani Gökhan, Gordon, İbrahim Toraman’a sadece kalelerini savunan defansif figürler olarak da bakmamak gerekir. Bu oyuncular, bundan sonra rakip ceza alanında Beşiktaş’ın gol yollarına da alternatif olabilirler. Serbest atışlarda bu üçlünün ceza alanında bulunması, Cisse ve Nobre’yle birlikte takıma alışılmışın dışında bir hava üstünlüğü getirebilir. Defansif anlamda da ihtiyaç, fazla yeri değişmeyen oyuncuların sürekliliğidir. Bir de Rüştü’nün kaptanlığında iletişim ağı kurulabilirse, sorunlar yarı yarıya azalır.
Ertuğrul Sağlam’ın asıl görmesi gereken orta alanını kurarken düştüğü yanlışlardır. Zira Kayseri’den sonra güven sarsmıştır. Tello ve Serdar Özkan olsaydı, Ankaraspor maçında Aydın ve Ali Tandoğan’ın oynayacağı kafalarda hâlâ önemli bir soru işareti... Oysa özellikle Ali Tandoğan orta alanın sağından yeri hiç oynatılmaması gereken yegane oyuncu olduğunu Ankaraspor maçında bir kez daha ispatladı. Önemli olan Ertuğrul Sağlam’ın bundan sonrası için kendi mecburiyetlerine değil, koşullara göre, özellikle de rakibi göz önüne alarak oluşturacağı takım tercihleridir.
Kupada Rize ve ligde Kayseri maçlarına kadar süren galibiyet serilerinin içinde sahada Ricardinho’nun olmayışı asla tesadüf değildi. Nobre’nin çıkışına bağlandı Ankaraspor maçında yenen goller ve bu tespit kendisine yöneldiğinde bozuldu Sağlam. Son 10 dakikası kalmış maçta ve iki farklı önde olan takımına bile hâlâ ‘mutlak gereklilik miydi Nobre?’ diye düşündü. Evet belki değildi, ama en azından Sağlam’ın Nobre’ye yönelik temel bakış açısının cezalandırılışıydı galiba.

YORUM YAZ