MENÜ

Beşiktaş'ta Nuri çok

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son hamlesi de belli etti ki, Beşiktaş’ta transfer dostlar alışverişte görsün felsefesine paralel. Nuri Şahin birden bire niye ortaya çıktı dersiniz. Beşiktaş bir anda müthiş ihtiyaç duyduğu bir oyuncu mu keşfetti, yoksa Fenerbahçe Emre bombasını patlattıktan sonra bu transferin anlamı olacağı ortaya çıktı. Beşiktaş, ne almak istediği futbolcunun ne de kendi ekonomik gerçeklerinin etine buduna bakmadan davranıyor. Nuri Şahin gibi bir transferin gerçekleşmesinden sonra Delgado’nun da takımda kalması halinde Beşiktaş nasıl bir orta saha yapısı oluşturabilir. Top rakipteyken oynamayan ve fizik olarak lig maratonunda devamlılığı şüphe götüren iki oyuncu, Beşiktaş’ın şampiyonluk iddiasını ne kadar taşıyabilir. Büyük olasılıkla spekülasyon amacı taşıdığı için bu transferin gerçekleşeceğini sanmıyoruz. Aksi bir durum olursa ise, Beşiktaş büyük bir hata yapmış olur.

Bu mudur?Bir kesim, henüz biten bir şey olmadığı halde Portekiz maçı sonrası kopan kızılca kıyametin neden olduğunu soruyor.
Evet doğru... Matematiksel olarak hiçbir şey bitmedi. Ama görünen o ki, bizim için daha önemlisi bir başlangıcımızın olup, olmadığı. Diğer bir deyişle, biz bu şampiyonaya nasıl hazırlandık ve buna paralel bir kadro kurduk, ne tür bir felsefeye göre yapılandık ve bu önemli turnuvaya çıktık. Sanırım en büyük can sıkıntısı yenileşme adına büyük bir adım atıp da, son karede bir adım ilerleyememiş olduğumuzu görmek.
Skordan ve daha önemlisi oyundan öte şu soruların sorulması daha yerinde galiba: Seçilen oyuncular hangi ortak paydada buluşan tercihlerdir... İki yıllık grup maçlarının sonucunda katıldığımız şampiyonanın ilk maçında Colin Kazım’la Mevlüt hangi verilere göre banko sıfatına layık görülmüştür... Bu oyuncuları kötülemek değil niyetimiz ama geride kalan birikimimizi sorgulamak amacımız. Olmazlardan olur yaratma felsefesi midir bizim başarı öngörümüz... Fatih Terim yapılanması, Türk milli takımını temsilde sakınca görmeyen her lisanslı futbolcu Türk’e birer maç milli forma giydirme mükafatı mıdır? Yıldıray’ı, Ümit Karan’ı, Mehmet Yıldız’ı, Halil Altıntop, Fatih Tekke, Gökhan Ünal, Mehmet Topuz’u dışarıda bırakacak lükse sahip olan Ulusal bir takımın sözde heyecan ve karakter yönü yüksek yeni yüzü bu mudur... Bizim kurgumuz, seçilen oyuncularımız, hangi planlara arka planı olan bir çalışmanın ürünüdür. Yoksa asli amacımız dünyanın gözünü bize çevirdiği maçlarda, herkesin dudağını uçuklatacak farklılıklarla sonuç almak peşinde koşmak mıdır... Ya da kendi takımlarında yarım yamalak forma giyen oyunculardan bir bütün yaratmak (ya tutarsa) Fatih Terim’i futbolun en saygın mertebesine mi ulaştıracaktır...

YORUM YAZ