MENÜ

Beşiktaş eksik kaldı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaşlılar’ın üzülmesine hiç gerek yok. Dün geceki şampiyon adayları arasındaki mücadelede taraflı-tarafsız herkes Beşiktaş’ın bir gömlek eksik olduğunu gördü. Buna Beşiktaşlı taraftarların ilk 20 dakikada soluğunun kesilmesiyle, maç sonunda Fenerbahçeliler’in sevinme ölçüsü delildir.
İlk 25 dakika Beşiktaş’ın ayağına topun değmediği bölümdü. Diğer bir deyişle Fenerbahçe’nin rakibine top göstermediği oyun galipliği. Bu eşitsizliğin sebepleri vardı elbette. Kazım ve Uğur Boral’a karşılık, Serdar Özkan ve Tello faktörü. Orta alanın Sarı-Lacivertli kanat gücü çok ağır bastı, hem de ezici bir üstünlükle. Bu bölümde Tello, Üzülmez ve Baki Sarı-Lacivertliler’in kombine ataklarında çok aciz kaldı.
Beşiktaş, sözüm ona şampiyon adayı. Ama hala bakıyoruz, defansından bir oyuncu değiştiriyor, savunmasının tüm dizilişi değişiyor. Demek ki hala yoksulluk ve deneme halinde olmak söz konusu.
İkinci yarının ilk 20 dakikası da enteresan. Bu kez Beşiktaş bir adım önde, Fenerbahçe geriye yaslanıyor. Uğur’un sakatlanışı, Zico’nun onun yerine bir forvet tercih etmesi, Kazım’ın yorulması, dengeleri bu kez Beşiktaş lehine düzeltiyor. Hatta sahada futbolcu kılığından uzak tek adam, Beşiktaş’a eşitliği de getiriyor ama nafile. Planı, programı olan, fiziki gücü iki gömlek üstün, öz güvenini ve oyun rahatlığını hiç bozmayan Fenerbahçe, dün gece oyunun da sonunda haklı galibi oluyor. Beşiktaş için şampiyonluk artık arkada kalan bir umut. Yarım yamalak kadro ve pamuk ipliğine bağlı bir takım formatı ile ancak bu kadar yol gelinebilirdi. İki tane takım gibi takım çıktı, Beşiktaş son 2 haftada havluyu attı.

YORUM YAZ