MENÜ

Gitme Rıdvan yapma Sergen!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Öylesine yazarım ya bazen, ‘meslek onuru’ falan gibi şeyler! Altını çizerim ya, “Sadece top oynamış, ama iki kelimeyi bir araya getirmekten aciz, teşbih ile argo arasındaki farkı bilmeyen, beyni ile dili arasında süzgeç olmayan, okumuş da olsa olamamış yığınla isim gelip geçiyor aramızdan” diye! Hemen arkasından da eklerim ya “Onlarca gazeteci işsizlik utancı ile yaşam mücadelesi verirken, futbol oynarken ikili mücadeleden kaçmış yığınla topçu gelip pastamızın neredeyse tamamını yiyor” gibisinden ukalaca sözler!
Bazı meslektaşlarım da çok saf oluyor maalesef, bu sözlerimi ciddiye alıyorlar! İşte o zaman bir güzel ağızlarının payını veriyorum hepsinin! Nasıl mı?
“Len” diyorum... “Sana ödeseler o maaşı, ‘yetti gari 25 yıl bu işlerle uğraşmak’ deyip, ilk fırsatta Kaz Dağları’nda bir köye kaçarsın. Üç öğün ot yiyip, akşamları iki kadeh rakı içersin, o kadar! 2 saat internet, 2 saat maç yayını, 2 saat kitap okuma, gündüzleri de bahçede organik tarım ve köy kahvesinde lak lak olayı, oldu bitti. Ekonomiye katkın sıfır olur!
Peki onlar öyle mi? Adamlar hem yemesini biliyor, hem de bu ülkenin kurumlarına gönüllü bağış yapıyor! Yardıma muhtaç insanımızı düşünmeleri de cabası! Kolay mı öyle haftanın her günü Maliye Bakanlığı’na, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na, Olimpiyat Fonu’na, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na, Türk Tanıtma Fonu’na, Kızılay’a bağışta bulunmak!
Susuyorlar tabii... Taşı gediğine koydun mu ağızlarını bıçak açmıyor amelelerin!
Şimdi de Rıdvan Dilmen’i sakız yapıyorlar ağızlarına; Neden Bursaspor’a gidiyormuş da, medyadan kazandığı yıllık 700 bin Dolar yetmiyor muymuş da... “Bir kere maaş olayı ayrı, keş ayrı, salaklar! Bunun bile ayırdına varamıyorsunuz daha! Üstelik başaramazsa medyaya dönüşü garanti, ayrıca size ne!
Bir başkası da, Hakan Ünsal’la Sergen Yalçın’ın, bir menacerlik ya da futbolcu izleme komitesi üyeliği kapmak için NTVSpor ekranlarındaki paslaşmalarına takmış, onu söylüyor bana! Tepem attı, “Oğlum sen saf mısın, böylesine karmaşık bir spor branşının inceliklerini, böylesine dehalardan öğreniyorsun yetmiyor mu, ne nankörsün” diye payladım tabii. Yok babam yok, bu kompleksli gazeteci milletinden bir şey olmaz! Üstelik hepsi dedikoducu! İnşallah Rıdvan giderse Bursa’dan çabucak döner, Sergen ve Hakan hiç ayrılmaz, yoksa spor medyasının kalitesi çöker maazallah!

YORUM YAZ