MENÜ

Fenerliler kızacak ama!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aylardır gündem Fenerbahçe’den geçilmiyor. Bunun bir bölümünü hak etmiyor değiller kuşkusuz. Ama bazılarının abartı kaynaklı ‘kuru gürültü’ olduğu da gerçek. Pireyi deve yapmak gibi bir şey yani. Hani hep derim ya, ‘Fenerbahçe şaşaa demek’ diye, aynen öyle işte. ‘Yerel’ rakiplerinin psikolojisini bozma ve kendilerini daha az değerli hissetmelerini sağlama uğrunda yapılan bilinçli bir çalışma söz konusu olan. Bir kulüp bunu yapabilir, ‘yerel’ rakipleriyle mücadelenin psikolojik yönü de önemlidir sonuçta. Ama tarafsız kalması gerekenlerin buna çanak tutmasını anlamak zor! Neredeyse kalemlerini bırakıp, teneke çalarak yorum yapacaklar! Aslında pek farkı yok, biri kelime, diğeri gürültü kirliliği ya, neyse.
Neymiş efendim, isterlerse Ronaldinho’yu alırlarmış. Son bomba bu! Ronaldinho ve benzerlerini Brezilya pazarından alabilirsiniz parayı bastırıp. Ama Avrupa vitrininden böylesine değerli bir parçayı size yedirmezler. O parçanın ‘outlet’e düşmesini beklemek zorundasınız. Bu, piyasanın bir gerçeği. Roberto Carlos ‘outlet’teydi. Kezman da öyle... Alex, Maldonado Güney Amerika pazarından alındı. Diyebilirsiniz ki, peki Anelka nasıl oldu? Nasıl olduğuna değil, o futbolcunun ruh haline ve sonuna bakın görürsünüz!
Fenerbahçe için tehlike bundan sonra başlıyor, şamatayı bırakıp asıl görmeleri gereken bu. Dağılma süreci başlıyor çünkü. Aurelio’ya neredeyse gitti gözüyle bakılıyor. Sevilla ve Chelsea maçlarının ikinci yarıları, güçlü Avrupa kulüplerinin gözünden kaçmış olamaz, tabii futbolcu menacerlerinin de! Topyekün bir saldırıya maruz kalacaklardır. İşine yarayan, yaramayan bazı oyuncular Sarı-Lacivertli takımdan kopartılmaya çalışılacaktır. Tehlike arzetmeye başlayan bir kadroyu parçalamak, güçlülerin başarıya giden yoldaki yöntemlerinden biridir. Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı aldıktan sonraki halini hatırlayın. Ancak Fenerbahçe’nin şanssızlığı, ‘tek başına anılacak’ bir başarıya imza atmadan böyle bir tehlike ile karşı karşıya kalması olmuştur! Keşke en azından bir yarı final oynasalardı da, bu bedeli öyle ödeselerdi! Yani bu işin gelecek yılı yok, yedirmezler öyle kolay kolay, kimse kendini kandırmasın!

YORUM YAZ