MENÜ

Kulüplere mesaj, futbolculara ilham!

Abone Ol Google News

A Milli Takım, Vincenzo Montella ile yeni bir sayfa açtı. Kırmızı-Beyazlılar ilk maçında da İtalyan hoca yönetiminde, ekol ülkelerden son Dünya Kupası yarı finalisti Hırvatistan'ı, Barış Alper Yılmaz'ın tek golüyle 1-0 yenmeyi başardı.

Haberin Devamı

11 eleştirileri yersiz kaldı

Başarılı hocanın sahaya sürdüğü Uğurcan Çakır, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı, Cenk Özkacar, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Salih Özcan, Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz 11'i mücadele öncesinde çok eleştirildi. Ancak son düdükle birlikte eleştiriler yersiz kaldı. Tecrübeli çalıştırıcı, beraber oynama alışkanlığı olan isimleri oynatmıştı.

Fenerbahçe'den 4, Galatasaray'dan 3...

Fenerbahçe'de birlikte forma giyen Samet Akaydın, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek ve İrfan Can Kahveci ile Galatasaray'da beraber ter döken Abdülkerim Bardakcı, Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz aynı anda sahadaydı. Bu pratiği sağlamış futbolcularla sahaya çıkan Milliler kazanarak önemli 3 puanı hanesine yazdırdı.

Haberin Devamı

Alt liglerin havasını soludular

Ancak dikkat çeken bir başka nokta da vardı! İlk 11'imizde alt liglerden gelen birçok isim vardı. Altay'da parlayan Cenk Özkaçar, Sancaktepe'de çıkışa geçen Samet Akaydın, Gölcükspor dahil olmak üzere birçok takımda oynayan Samet Akaydın, Erzincanspor'dan Galatasaray'a imza atan Kerem Aktürkoğlu ve Keçiören'den yine Aslan'a transfer olan Barış Alper Yılmaz...

Avrupalılar bizden önce görüyordu

İlk 11'in 5 futbolcusu alt liglerin tozunu soluyan isimlerdi. Şu anki konumları ortada, milli takım ve Avrupa'da gösterdikleri performans da cabası... Sadece bu iki unsur bile kulüplerimize daha fazla referans olabilir. Avrupa ekipleri daha Süper Lig yapmadan genç yıldızlarımızı bizden önce görüyor ve çekip alıyordu. Lille, İstanbulspor'dan Zeki Çelik'i kadrosuna katmıştı, Lyon Altay'dan Cenk'e imza attırmıştı ve Freiburg Altınordu'dan Çağlar Söyüncü'yü kapmıştı.

Türk futbolunun çıkış noktalarından birisi...

Tüm bu örneklerle birlikte artık kulüplerimizin de diğer benzer cevherleri alt ligden keşfedip, uygun maliyetlerle kadrosuna katması Türk futbolunun çıkış noktalarından birisi olacaktır.

YORUM YAZ