MENÜ

Süper Gomis

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Solak olmadan sol ayağıyla Gomis kadar usta işi gol atabilen çok az oyuncu var. Gomis’in ustalığının en can alıcı kısmı sürekli hareket ederek araması. Gomis, daha top ayağına gelmeden kafasının içindeki gol hafızasıyla en etkili vuruşu nasıl yapacağının bilincinde. O yüzden tek vuruşlarda sadece bizim ligin değil dünyanın en iyilerinden birisi.

Çok formsuz olan Bursa ilk 35 dakikayı adeta boş geçti. Galatasaray maç 11’e 11’ken de pozisyonlar buldu. Ekong’un yaptığı ise hatadan da öteydi: Son adamsan minimum risk alırsın, ayağına gelen pası düzgün veremeyecek kapasitedeysen hiç risk almazsın! Galatasaray, 5-4-1 şekilsizliğinde bocalayan Bursa savunmasının top çıkarma sorunu büyüdükçe daha da etkili pres yaptı. Bu sayede hem Bursa’yı 10 kişi bıraktırdı hem de 2. golü attı. Bu hücum presin reisi de Gomis’ti. Hem enerji verdi hem de oyun aklıyla 3 puanı erkenden kazandırdı.

Gecenin sorusu

Bu satırlar yayınlandığında halen görevde olur mu bilmiyorum ama Le Guen’in 5-4-1 takıntısı nereden geliyor?

Maçın starı

Gomis’i St. Etienne’de de Lyon’da da Marsilya’da da hep çok beğenirdim. Transfer olduğunda yazdığım yazıdaki kadar iyi oynadığı için teşekkür ederim!

Maçın olayı

Gol sevincinde Belhanda’nın yanlışlıkla Donk’u sakatlaması. Galatasaray’a geldiğinden beri Donk ilk kez bu kadar iyi ve istikrarlı oynarken bu tip pozisyonda sakatlanması bildiğin kör talih!

Kısa mesaj

Galatasaray, deplasmanda TT Stadı’ndakinin yarısı kadar bile oynasa şampiyonluk şansı çok yükselir.

YORUM YAZ