MENÜ

Mimiklerden belliydi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fatih hocanın santranın hemen öncesindeki kendisine özgü dudak mimikleri, kaygısının dışavurumuydu. İlk yarıda Sivas sağlı sollu kanat akınlarıyla gelirken, Fernando-N’Diaye’sız Galatasaray orta sahası sadece merkezden rakip savunma arkasına derin toplar deneyip yanıldılar. İlk 15 dakikada Galatasaray’da en etkili ofansif pası veren kaleci Muslera’ydı. Hemen sonrasında aşırı özgüveni ile zeminin azizliği birleşince Sivas’ın golü geldi.

Galatasaray’da uzun süre savunma önü orta saha işlemeyince forvet arkası Feghouli oyun kurmak için çok gerilere geldi. 10 numaradan çok sağ iç gibi oynayınca etkisizleşti.
2. yarıda daha iştahlı, daha hareketli bir Galatasaray vardı. Fatih Terim, 12 dakikada 3 değişiklik yaparak her şeyi denedi. Denemelerinden en olumlusu Eren-Gomis çift santrforlu 4-4-2’ye dönmek oldu. Arkalarındaki Belhanda da çok iyiydi ancak yetmedi.

Gecenin sorusu?

Fernando sakatken ve Selçuk hazır değilken Galatasaray standardında 3 merkez orta sahası olmayan Fatih hoca, iki formda santrforlu 4-4-2 ile başlasa sonuç farklı olur muydu?

Maçın starı

Yıllarca Moskova’da oynarken Sibirya deplasmanlarında bile üşümeyen N’Dinga Sivas iklimine de uyum sağlamış. Dün sadece gol atmadı, takımı için her şeyi yaptı.

Maçın olayı

Galatasaray’ın Sivas karşısında yediği ilk gol bu sezon korner sonrası yediği 6. gol. Daha iyi savunmacı, daha iyi teknik adam getirse bile Galatasaray uzun süredir devam eden bu büyük sorununu ancak takım halinde savunmayı başararak çözebilir.

YORUM YAZ