MENÜ

Aynı Tas Aynı Hamam

Abone Ol Google News

Ömer Faruk Beyaz doğduğunda, Emre Belözoğlu birkaç sezondur İtalyan devi Inter’de oynuyordu. Ömer Faruk belki ilk yarıda Fenerbahçe’nin en iyisi değildi ama Fenerbahçe’de bu sezonun 18. haftasından beri değişmeyen iki ana sorundan birisi de kesinlikle Ömer Faruk veya yerine oynatabilecek oyuncu değil. 7. dakikada Ozan’ın sebep olduğu penaltı, bu sezon Fenerbahçe’de asıl mevkisi stoper olmayıp devşirme stoperde oynatılan oyuncunun sebep olduğu kaçıncı penaltı? Tamam Ozan, Jailson’dan farklı olarak daha önceki takımında stoper de oynamış bir isim ama sezon başı planında Ozan Tufan, Emre’nin merkez orta sahadaki ortağıydı.

Haberin Devamı

Jailson stoperde dökülmese...

2. ana sorun da Emre yokken Emre fonksiyonunu yapabilecek kimse yok! Gençlerbirliği maçında Jailson stoperde dökülmese o maça 10 numarada başlayan Ozan zaten bu maça stoperde başlamayacaktı. İyi de Gürkan veya Cenk gibi iki altyapı mahsulü stoper; Jailson, Ozan ve hatta stoper oynatıldığı için de Marsilya’dan ayrılan Gustavo yerine stoperde şans bulamayacaksa Fenerbahçe altyapısı neden var ve Tahir Karapınar neden sezon sonunda altyapıda çalışmaya başlayacak?

Haberin Devamı

Penaltı, Ozan'ı oynatanın hatası!

Maçın ilk golündeki penaltı Ozan’dan çok Ozan’ı stoper oynatanın hatası olduğu kadar Emre Kılınç’ın da içeri doğru terse usta çalımının da eseri. İkinci golde Gustavo, Yatabare ile çıktığı hava topunda daha iyisini yapabilecek kapasitede bir oyuncu olsa da defansif orta sahanın kademesinde gerçek bir stoper olsaydı Emre Kılınç’ın golünü engelleme şansı daha fazla olabilirdi.

Fenerbahçe yeterli değildi

Fenerbahçe’nin tek golü ise Falette’in uzun pas becerisi ve Deniz Türüç’ün hırsı ile bireysel tekniğini iyi harmanlaması sonucu geldi. Yoksa kolektif açıdan Fenerbahçe 60’a kadar yeterli değildi. Emre girdikten sonra daha hareketli olsa da Sivasspor ortaları savunmakta başarılıydı.

YORUM YAZ