MENÜ

All you need is love (*Tek ihtiyacın aşk)

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş tarihindeki en zorlu fikstürün en kolay gözüken maçıydı. Tabii erken bir gol bulmazsan, rakip ne durumda olursa olsun kolaylık sadece kâğıt üstünde kalır. Beşiktaş bunun bilinciyle başladı. Taraftardan aldığı enerjiyle orjinal oyununu oynayan Beşiktaş aynı enerjiyi yükselterek tribüne gönderdi. Bu karşılıklı enerji-sinerji transferini sadece bu maça özel düşünmemek gerek. Öyle yoğun bir fikstür var ki Beşiktaş’ın bilgisayar oyunlarındaki gibi seviye seviye giderek formunda zirve yapması gerek. Çünkü Bayern, en yüksek seviyedeki 5 takımdan birisi! Öncesinde bu tip aradaki görece kolay maçlarda işi erkenden bitirip enerji depolaması gerek oğlu gerek. 56’da Love girince, Beşiktaş’ın sağlam oyunu hücumda daha da hızlandı, esnekleşti. Cenk gittiğinden beri hücumda alanı ilk kez bu kadar etkili şekilde genişletti. Love ilk isabetli şutunda golü atmakla kalmadı, Beşiktaş’ın hücumda Negredo ile eksik olan akıcılığını da fazlasıyla sağlayan faktör oldu.

Gecenin sorusu

Negredo yerine Vagner Love ilk 11’de başlasaydı, maç fiilen kaçıncı dakikada biterdi? Yeni golcüyü takıma adapte etmek için en kolay gol atabileceği rakibe karşı 11’de oynatmak gerekmez mi?

Maçın starı

Portekiz’de devamlılığı yok diye eleştirilen Talisca daha Şubat’ın 10’unda 31. maçındaki 14. golünü attı. Dünkü frikiği ile dünyanın faal en iyi 10 frikikçisinden birisi olduğunu kanıtladı.

Maçın olayı

Gary Medel’i beğenmeyenleri anlamak çok güç. Fazla kilolarından kurtulduğundan beri stoperde olsun ön liberoda olsun girdiği her mücadeleyi kazanıyor.

Kısa mesaj

Beşiktaş’ın şampiyonluk şansını daha fazla artırması için Vagner Love-Anderson Talisca ikilisini sürekli beraber oynatması gerekiyor.

YORUM YAZ