MENÜ

Vergi borcuna uzlaşma teklifi

Sarı-Kırmızılı kulüp, 125 milyon lirayı bulan vergi cezasının düşürülmesi için uzlaşma yoluna gitmeyi tercih etti. Başkan Aysal, FANATİK'e yaptığı açıklamada ise bu cezanın kendilerine sürpriz olmadığını söyledi

Vergi borcuna uzlaşma teklifi

Galatasaray Sportif A.Ş., 54.3 milyon liralık vergi borcu ve 69.3 milyon liralık vergi cezası için uzlaşma sürecini başlatacağını açıkladı. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, vergi borcu ve cezası ile ilgili olarak ihbarnamelerin alındığı anımsatılarak, “Şirketimiz yasal süresi içinde merkezi uzlaşma sürecini başlatmak için gereken başvuruları yapacaktır” denildi. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ise konuyla ilgili olarak FANATİK’e yaptığı açıklamada, kulübe kesilen ve cezasıyla beraber yaklaşık 125 milyon lirayı bulan verginin sürpriz olmadığını belirterek, “Böyle bir vergi ve cezasının geleceğini bekliyorduk. Her kulübün bu şekilde Maliye ile ilişkileri olması doğaldır. Süreç planladığımız gibi yürüyor. Diğer kulüplerle beraber hareket edecek ve daha önceki aşamada kullanmadığımız uzlaşma hakkımızı kullanacağız” yorumunu yaptı.

UEFA’da sorun çıkmadı, ama...

Hatırlanacağı üzere UEFA’dan Galatasaray’a bir yazı gelmiş ve son dönemde artış gösteren borç rakamlarıyla ilgili bir savunma istenmişti. Sarı-Kırmızılılar’da bu yükselişe gerekçe olarak kur farkını göstermiş ve taraflar arasındaki sorun şimdilik halledilmişti. Buna karşın Galatasaray Yönetimi, artık mali konularda en ince detaylara kadar hassasiyet gösteriyor ve UEFA’yla tekrar karşı karşıya gelmek istemiyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ