MENÜ

Veliaht

Yargıtay itirazı reddetti, infaz süreci başladı. Başvuru yapılan Anayasa Mahkemesi de yürütmeyi durdurmazsa Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşecek, Fenerbahçe'de 45 gün içinde seçime gidilecek. Yıldırım'ın her fırsatta işaret ettiği, camianın üzerinde uzlaştığı tek isim var: ALi KOÇ

Veliaht

Fenerbahçe camiasının çok yakından takip ettiği Başkan Aziz Yıldırım’ın cezasının infaz sürecinde sona gelindi, Sarı-Lacivertliler’de gözler artık yavaş yavaş yeni başkanın kim olacağı sorusuna çevrildi. Yargıtay’a yapılan itirazın reddinden sonra Anayasa Mahkemesi’nden beklenen karar da çıkmazsa en geç 10 gün içinde tebligatın yapılacağı ve Yıldırım’ın başkanlığının düşeceği belirtiliyor. Bu da tüzük gereği 45 gün içinde yeni bir başkanlık seçimi anlamına geliyor. O sürede yönetime Başkanvekili olarak Abdullah Kiğılı önderlik edecek, Fenerbahçe’de başkan ve yönetimi ayrı ayrı seçildiği için idarecilerin görevi bırakma zorunluluğu söz konusu olmayacak. Ve en çok merak edilen soru: Yeni başkan kim olacak?

Kredisi çok yüksek

Öne çıkan isim, daha önce de adı sık sık başkanlıkla anılan Ali Koç... Başkan Aziz Yıldırım’ın medya önünde de dost sohbetlerinde de işaret ettiği kişi olarak bilinen Koç’un, taraftarlar ve camianın genelinde kredisi çok yüksek. Yönetimden ayrılmasına rağmen her alanda takımın yanında olan, Yıldırım ve arkadaşlarına desteğini sürdüren Koç’un kulüpteki işleyişe hakimiyeti, iş dünyasındaki güçlü ilişkileri de onu Fenerbahçe Başkanlığı için farklı kılıyor. Yönetimin yanı sıra camianın etkili isimlerinin ve hatta bizzat Aziz Yıldırım’ın Ali Koç ile görüşeceği ve başkanlık sürecini hızlandıracağı Fenerbahçe kulislerinde konuşulanlar arasında.

Bir bakışta Ali Koç

Koç ailesinin son kuşağından olan Ali Koç, 47 yaşında, evli ve 2 çocuk babası. Yüksek eğitimini İngiltere ve Amerika’da tamamlayan Koç, hem aile şirketlerinde hem de başka gruplarda üst düzey yöneticilikler yaptı. Fenerbahçe sevdası çocukluk yıllarına dayanan Ali Koç, 1992’de Fenerbahçe 1907 Derneği’ni kurdu, halen başkanlığını yapıyor. Aziz Yıldırım yönetimlerinde 2 dönem görev alan başarılı iş adamı, 2012’deki son yönetime ise işlerinin yoğunluğu sebebiyle girmedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ