MENÜ

Tekerrür: 3-1

Barcelona, Devler Ligi finalinde top göstermediği Manchester United'ı perişan etti. Barça, 90 dakika korner attırmadığı rakibini, 2009'dan 2 yıl sonra yeniden devirip, Wembley'de ikinci, genelde ise dördüncü Şampiyonlar Ligi zaferini ilan etti

Tekerrür: 3-1

BARCELONA: 3 - 1 :M.UNİTED

Haberin Devamı

Ve Barcelona şampiyonlar şampiyonu... La Liga’yı kasıp kavuran, futbol kamuoyunun büyük kesiminin ‘uzay takımı’ diye nitelediği Barça, Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester United’ı 3-1 yenerek, Avrupa’nın 1 numaralı kupasını 4. kez müzesine götürdü. Katalan ekibi, Wembley’de 1992 yılında Sampdoria’yı 1-0 yenerek, kazandığı Devler Ligi’ni aynı statta bu defa 19 yıl aradan sonra tekrar almayı başardı. 2009’da Roma Olimpiyat Stadı’nda Barcelona’nın M.United’ı 2-0’la geçtiği finalin rövanşı niteliğindeki karşılaşmaya İngiliz ekibi hızlı başladı. Ancak Barça, 10 dakika süren rakibinin baskısını kırıp, sonrasında oyunda üstünlük sağladı. İlk tehlikeli atağı 16’da Pedro ile geliştiren Katalan ekibi, 21’de Villa ile zorladı. Sinyallerini dakikalar önce veren gol 27’de geldi. Xavi’nin pasıyla tüm ManU defansı oyundan düştü. Pedro’nun vuruşunda ters ayakta yakalanan Van der Sar çaresizdi: 1-0. Golden sonra silkinen Kırmızı- Beyazlılar, ilk ciddi girişiminde Rooney ile eşitliği buldu. Giggs ile verkacında sağ ayağıyla net bir vuruş yapan yıldız oyuncu skora dengeyi getirdi: 1-1. İkinci yarının başlama düdüğüyle birlikte oyun tek kaleye döndü. Yılların tecrübesi Alex Ferguson, rakibi karşısında ezilen takımını kenardan kayıtsız bir şekilde izlerken, maçın adamı Messi, Barcelona’ya ceza sahası dışından net bir şutla tekrar üstünlüğü getirdi: 2-1. Arjantinli yıldız 13. Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında 12. golüne ulaşıp, Ruud Van Nistelrooy’un rekorunu egale etti.

Haberin Devamı

Son 6 yılda, 3. zafer

Messi ve Xavi’nin şutlarını güçlükle kurtaran Van der Sar, belki de en sıkıntılı maçlarından birini yaşıyordu. Sahada ne oynadığı belli olmayan M.United’ın çıkarken kaptırdığı topu, Barça’da Villa müthiş bir ayak içi plaseyle farkı ikiye çıkardı: 3-1. Kalan dakikalarda cılız ataklarla yüklenen Kırmızı-Beyazlılar, mücadeleyi korner bile atamadan tamamladı. Birçok otorite tarafından gelmiş geçmiş en iyi futbol takımı olarak gösterilen Barcelona, Şampiyonlar Ligi’nde son 6 yılda 3. zaferini kazanıp, bunun aslında çok da abartı bir benzetme olmadığını ispatladı. Guardiola da Wembley’de 1992’de oyuncu olarak kaldırdığı Kupa 1’i bu kez teknik direktör unvanıyla kaldırmanın gururunu yaşadı.

Kaan Bora

Haberin Devamı



BARÇA RAKAMLARLA DA EZDi

Barcelona M. United

GOL 3 1

GOL GİRİŞİMİ 19 4

ŞUT 16 3

KALEYİ BULAN ŞUT 12 1

KORNER 6 0

OFSAYT 1 5

TOPLA OYNAMA %63 %37

KOŞU MESAFESİ 108 km 85 m. 103 km 852 m.

YORUM YAZ