MENÜ

Ünal Aysal hangi takımı istedi?

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal GSYİAD gecesinde Devler Ligi'nde kurada çıkmasını istediği takımları açıkladı. Başkan, “Avrupa'nın en önemli 8 takımı içindeyiz. Kuzeyi denedik, biraz da Akdeniz'de olsak iyi olur. Bize PSG ya da Malaga'dan biri çıkarsa sevinirim” ifadesini kullandı.

Ünal Aysal hangi takımı istedi?

Galatasaraylı Yönetici ve İş Adamları Derneği’nin (GSYİAD) her yıl geleneksel olarak düzenlediği geceye Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile teknik direktör Fatih Terim’de katıldı. Les Ottomans Otel’de düzenlenen gecede GSYİAD Başkanı İsmail Sarıkaya yeni üyelere plaket verdi. Ardından bir konuşma yapan başkan Aysal: “Galatasaray hepimizin aşkı. En güzel serüvenimiz. Her dakikasını en güzel anılarla doldurmak istiyoruz. Galatasaray iki sene evvelki noktadan çok daha ilerde. 108 senedir gelişen gelişiminin doğal gerektirdiği yerde. Galatasaray’ın finansal yapısı kırılgan değildir. Son derece güçlüdür. Başarı için 3 şey gerekli; bir tanesi finansal güç, bir tanesi kurumsal güç ama en önemlisini camianın birlikteliğidir” dedi. Basın mensuplarına da konuşan Aysal, Schalke galibiyetinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek “Yönetime geldik, gayretler gösterdik, yatırımlar yaptık ve neticesi de boşa çıkmadı. Şimdi ilk 8’e girdik. Ama neden 4 olmasın diye düşünüyoruz. Bunu da muhakkak zorlayacağız. Ben oyuncularıma, teknik kadroma ve özellikle de taraftarımıza güveniyorum.

‘Devamı gelecektir’


Dünkü galibiyet bizi çok mutlu etti. Ancak bu ne ilk ne de son olacaktır. Devamı gelecektir. Geçmişi yaşamak bizim alışkanlığımız oldu. İrili ufaklı bayağı güçlü takımlar kaldı. Son 8 takım içerisinde Galatasaray’ı bir kenara bırakırsak 7 tane çok güçlü takımla beraber olduk. Ama önemli olan Avrupa’nın en önemli 10 kulübü içerisindeyiz. Bundan sonra yapacağımız şey bunun devamlı olması.

Cuma günü kim çıkarsa ona göre hazırlanmamız ve gereğini yapmamız gerekiyor. Ben Akdeniz takımlarını çok daha seviyorum, yarışma yönünden. Kuzeyde şansımızı denedik. Biraz daha Akdeniz’de olsak iyi olur. PSG gibi bir Fransız takımı çıkarsa sevinirim. Malaga veya Porto bunlardan biri çıkarsa (maçtan önceki açıklamasında) sevinirim. Barcelona ve Real Madrid gibi takımlar hakikaten güçlü ve aşılması zor engeller gibi görünüyorlar ama Galatasaray için aşılmayacak engel yok.

Orman ve Kocaman’a teşekkür

Yurt dışındaki başarılar Fenerbahçe’nin olsun, Beşiktaş’ın olsun aynı şekilde bizi çok mutlu ediyor. Bundan sonra da böyle mutlu edecek. Türkiye içinde gayet tabii bir rekabet içindeyiz. Ama yurt dışında birbirimizi destekleyeceğiz. İki yöneticiye de teşekkür ediyorum. Fikret başkan zaten çok iyi dostum. Başka bir türlü ifade beklemiyordum. Aykut Kocaman’a da iyi bir profesyonel olarak konuya getirdiği destek için de ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ