MENÜ

Uçuyor ama nereye! 1-3

Beşiktaş, Kasımpaşa'yı yense liderle arasında 1 puan kalacaktı. Kartal savaştı, ama hesap tutmadı. Rakip, İnönü'de 3 golle kazandı. Ve Siyah-Beyazlılar yarıştan kopma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı

Uçuyor ama nereye! 1-3

Haberin Devamı

Zirveden düşüş

Beşiktaş bu sezon özellikle, İnönü’de açık futbolu tercih eden takımlar önünde bocalıyor. Trabzonspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Eskişehirspor, Bursaspor, Karabükspor ve Belediye maçlarında olduğu gibi, dün de Kasımpaşa’ya kaşı sıkıntı yaşadı. Aybaba’nın yanlış tercih ve taktiği Kasımpaşa’nın işine yaradı. İnönü’de üç puan bırakan Kartal, şampiyonluk yarışında büyük kayıp yaşadı.

Böyle ucuz gol yersen

Beşiktaş kadar basit gol yiyen başka takım yok ligde. Öyle ki, henüz 7’nci dakika: Ernst ortalıyor sahanın an kısa boylu oyuncusu Viudez kafayı vurup golü atıyor. Cenk ile birlikte stoperler Sivok ve Ersan izliyor. Tribünler tam da bu an da devreye girdi. 13’te Niang’ın pasında Olcay çok klas gole imzasını attı. Ancak Kartal oyunu koparacak gibi saldıramadı. Orta alanda görev yapan Fernandes, fiziki yetersizlik yüzünden sorumluluk almadı. Oğuzhan da Portekizli’ye ayak uydurdu. Bu olumsuzluk; pas alamayan kanatları da işlevsiz hale getirince, rakip etkili oldu. Nitekim 33’te Emre’nin kaçırdığı Uche kesti, Djalma affetmedi. Yenen golde defans yine hatalıydı. Samet Aybaba tiyatro izler gibi kenardan bakıp durdu. Hafta boyunca takım ile çalışan Almeida ve Mustafa yanında oturdu. Sakat olduğu için takımdan ayrı kalan Fernandes sahada. Emre’yi oynatması baştan hata, o kadar süre oyunda kalması daha büyük hata. Bütün bunlar bir araya gelince, devre Kasımpaşa’nın üstünlüğü ile tamamlandı.

Atamayana...

İkinci yarı Almeida otaya, Niang sağa geçti. Bu da Kartal’a hücum zenginliği kazandırdı. Niang’ın pasında Almeida’nın kafa şutu üst direkte patladı. Ardından Fernandes de direği geçemedi!.. Atak üstüne atak yapan Siyah-Beyazlılar final vuruşlarında başarılı olamadılar. Hakemin de sürekli oyunu gereksiz ve yanlış kararları ile kesmesi, zaten soğuk geceyi iyice dondurdu! Beraberlik için risk alıp yüklenen Kartal 78’de topu ağlarında gördü. Oyuna sonradan giren Halil düzgün vuruşla Cenk’in avladı. Bir çok pozisyona girip gol atamayan Kartal, futbolun ‘atamayana atarlar’ kuralının devreye girmesini sağlayıp, üç puan bıraktı.

Orhan Yıldırım

YORUM YAZ