MENÜ

U20 Dünya Kupası'nın logosu

FIFA'nın ikinci büyük organizasyonu olan FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın logosu ve lansmanı Çırağan Sarayı'nda dünya kamuoyuna tanıtıldı.

U20 Dünya Kupası'nın logosu

Türkiye’nin ev sahipliğinde 2013 yılında gerçekleştirilecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nın logo tanıtımı yapılırken, organizasyonun maç takvimi de açıklandı.
Çırağan Sarayı Mabeyn Salonu’nda gerçekleştirilen logo tanıtım toplantısına, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Başkanvekili Ufuk Özerten, TFF Genel Sekreteri Emre Alkin, yönetim kurulu üyeleri, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası turnuva direktörü Inaki Alvarez, A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tonulay Kafkas, 20 Yaş Altı Milli Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar ve teknik heyeti katıldı.

TFF Başkanvekili Ufuk Özerten, toplantıda yaptığı konuşmada, organizasyonun Türkiye’ye alınmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "İnşallah bu organizasyondan yüzümüzün akıyla çıkarız. Yapabileceğimiz organizasyonların en büyüğü bu olmayacaktır" dedi.
Özerten, Türkiye’nin 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na aday olduğunu hatırlatarak, "Dünya şampiyonalarına da talip olabilecek ve yapabilecek bir ülkeyiz. Futbolu çok seviyoruz. Futbola yetenekliyiz, kabiliyetliyiz. O bakımdan el ele, gönül gönüle verdiğimiz zaman, Türk insanın da başaramayacağı bir olay olacağına inanmıyorum" diye konuştu.
FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nda dünyanın en iyi 24 takımının mücadele edeceğini belirten Özterten, şunları kaydetti:
"Benim gönlümden geçen Türkiye’nin bayrağı göndere çektirmesi ama önemli olan bu organizasyonu, layıkıyla yapabilmek. Bu altyapımız var, federasyonumuz bu açıdan çok yetenekli. Ben inanıyorum ki el ele, hep birlikte daha nice organizasyonları da yapacağız. Bu organizasyonun alınmasından, yapılmasına kadar emeği geçen herkese, başta onursal başkanımız FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik olmak üzere herkese de teşekkür ediyorum."

Ufuk Özerten, Türk insanın kabiliyetli olduğuna inandığını anlatarak, "Çünkü dünyanın en iyi takımlarında bizim DNA’larımızı, kromozomlarımızı taşıyan evlatlarımız oynayabiliyorlar. Yetiştirmede bir problemimiz var. İnşallah Sayın Demirören başkanlığındaki federasyonumuz, Tolunay hoca, Abdullah hoca diğer hocalarımız el ele vererek, hükümetimizle, devletimizle el ele vererek, bu işin üstesinden gelip, futbolda daha iyi yerlere geleceğiz" ifadelerini kullandı.
TFF Genel Sekreteri Emre Alkin de çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını dile getirerek, "Bu organizasyonda 24 takım toplam 52 maç yapacak. 7 şehrimizde gerçekleştirilecek, 1 milyondan fazla seyirci bekliyoruz. Stadyumların incelemesini yaptık. Her şey tamam. Bence burada geleceğin futbol starları keşfedilecek" dedi.

Alvares: "Türkiye için altın bir fırsat"
Turnuva direktörü Inaki Alvares, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nın, Türkiye için altın bir fırsat olduğunu söyledi.
FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nın çok prestijli bir organizasyon olduğunun altını çizen Alvares, "Bu Türkiye tarihindeki en büyük futbol faaliyeti olarak tarihe geçecek. Bu organizasyon, özel bir fırsatı da beraberinde getiriyor. Uluslararası alanda köprülerin oluşmasına ön ayak olacak. Bu Türkiye için altın bir fırsat. Herkesin desteğine ihtiyacımız var ve herkesin katılımını bekliyoruz" diye konuştu.

Organizasyonun logosu
FIFA tarafından hazırlanan 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nın logosunda Türkiye’yi yansıtan figürler kullanıldı.
Logoda Türk bayrağının renkleri olan kırmızı-beyaz dışında, turkuaz rengi de yer aldı. Logoda ilk göze çarpan öge nazar boncuğu olurken, mavi boncuğun üstünde turkuaz olarak kullanılan ve logoya dinamizm katan çiçek ise lale oldu. Lalenin logoda kullanılması ile Türkiye’nin futbola olan tutkusu ve turnuvada mücadele edecek futbolcuların gençliği vurgulandı.

Kupanın maç takvimi
Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Rize ve Trabzon’nda gerçekleştirilecek 20 Yaş Altı Dünya Kupası, 21 Haziran’da başlayacak ve 13 Temmuz’da sona erecek.
Dünya Kupası’nda 6 grupta 24 takım mücadele verecek. Toplam 52 karşılaşma, İstanbul’da Türk Telekom Arena Stadı’nda, Bursa’da Bursa Atatürk Stadı’nda, Antalya’da Mardan Stadı’nda, Kayseri’de Kadir Has Stadı’nda, Gaziantep’te Kamil Ocak Stadı’nda, Trabzon’da Hüseyin Avni Aker Stadı’nda ve Rize’de Yeni Rize Şehir Stadı’nda yapılacak.
Şampiyonanın açılış maçı, 21 Haziran 2013’te Kayseri Kadir Has Stadı’nda oynanacak. Türkiye, grup maçlarını Trabzon ve Rize’de yapacak. Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar ile en iyi 4 grup üçüncüsünden oluşan toplam 16 takım 2. tura yükselecek. Rakiplerini tek maçlık eleminasyon sisteminde eleyecek 8 takım, İstanbul, Kayseri, Rize ve Bursa’da oynanacak çeyrek finallerde mücadele edecek. Yarı finallerin biri 10 Temmuz 2013’te Trabzon’da diğeri ise aynı tarihte Bursa’da yapılacak.

Final ve 3.’lük maçına ise 13 Temmuz 2013’te Türk Telekom Arena Stadı ev sahipliği yapacak. Kupanın kura çekimi 25 Mart 2013 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ