MENÜ

U-17 derbisinde olay

Florya'da pazar günü oynanan U-17 maçında Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki ezeli rekabete kara bir leke olarak geçecek olaylar yaşandı. Sarı-Lacivertli oyuncular devre arasında saldırıya uğradı, iki futbolcunun burnu kırıldı. Karşılaşmanın ikinci yarısı oynanmadı!

U-17 derbisinde olay

Galatasaray-Fenerbahçe U-17 maçının devre arasında kendine taraftar diyen eşkiyalar Fenerbahçeli oyunculara saldırdı. İki genç oyuncunun burnu kırıldı.

Eşkiya şehre indi. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Florya Metin Oktay Tesisleri’nde oynanan U-17 Akademi Ligi maçının devre arasında iki takım oyuncuları soyunma odasına giderken, kendilerine taraftar diyen eşkiyalar, Sarı-Lacivertli futbolculara saldırdı. Hem de efsane futbolcu Metin Oktay’ın adını taşıyan bir tesiste. Fenerbahçeli genç futbolcular kendilerini korumaya çalışırken, bazı aklı selim sahibi Galatasaraylılar da saldırganlara engel olmaya çalıştı. Sarı-Lacivertliler, hocaları ve velilerinin yardımıyla güçlükle soyunma odasına giderken, hakem maçı tatil etti. Taraftarların çıkartılmasının ardından Fenerbahçe kafllesi, çevik kuvvet eşliğinde Florya’dan ayrıldı. Daha sonra darp edilen futbolcular Bakırköy Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan muayenede kaleci Hüseyin’in burnunun iki, Koray’ın bir yerinden kırık saptandı. Bazı oyuncuların da yüzlerinde ve vücutlarında darp izine rastlandı. Olayların ardından Fenerbahçe Kulübü, internet sitesi aracılığıyla bir bildiri yayınladı. “Saldırganları kınıyoruz” başlıklı bildiride, “Bazı kendini bilmez ve taraftar demeye dilimizin varmadığı kişiler sahaya inerek, sporcularımıza saldırmışlardır. Tüm sporcularımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saldırganların yakalanması ve cezalandırılması için gerekli girişimler yapılacaktır. Bu spor canavarlarının cezasız kalmaması adına konunun sürekli takipçisi olacağız. Galatasaray kulübü de, olay anından itibaren şahısların yakalanması için kulübümüz ve emniyetle temas halindedir” denildi.

Haberin Devamı



‘Üzüntümüzü bildiririz’

Galatasaray Kulübü, olayların ardından resmi internet sitesinden bir bildiri yayınlayıp, duyulan üzüntüyü dile getirdi. Bildiride şu görüşlere yer verildi: “Florya Metin Oktay Tesisleri’nde oynanan Galatasaray-Fenerbahçe 17 Yaşaltı Ligi maçı, ilk yarı sonunda kontorolümüz dışında gerçekleşen saha olayları nedeniyle tatil edilmiştir. Yaşanan bu tatsız olaylardan dolayı Fenerbahçe 17 Yaşaltı Takımı’na geçmiş olsun der ve Fenerbahçe camiasına üzüntülerimizi bildiririz.”

YORUM YAZ