MENÜ

Milli Takım'da Vincenzo Montella bir ilki başardı! Tarih yazdı

EURO 2024 biletini kapan Türkiye, dev organizasyona 6. kez katılacak. Daha önce Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş’le dev turnuvaya katılım gösteren Ay-Yıldızlılar, Montella yönetiminde bir ilke imza attı. İşte tüm detaylar...

Milli Takım'da Vincenzo Montella bir ilki başardı! Tarih yazdı

Türkiye, Konya'da Letonya'yı 4-0 mağlup ederek EURO 2024'e katılma hakkını kazandı. Daha önce 5 kez bu organizasyona katılan Milli Takım, İtalyan teknik direktörü Vincenzo Montella ile 6. kez Avrupa Şampiyonasına giderken bir ilki de gerçekleştirecek. Detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

‘Güzel şeyleri hak ediyoruz’

Kerem Aktürkoğlu, Almanya bileti aldığımız maç sonrasında şu açıklamaları yaptı: “Vincenzo Montella, bize özgüven aşıladı. Bizlerin iyi futbolcu olduğunu hatırlattı. Biz kendimize inanıyorduk ama sahada öz güveni kaybettik. Bence bundan sonra her şey çok daha güzel olacak. Almanya’da güzel işler yapmak istiyoruz. Çok iyi bir jenerasyon var. Çok iyi arkadaşlık var. Çok güzel şeyleri hak ediyoruz. Bu Milli Takım grubu çok güzel başarılar yakalayacak.”

Milli Takımda Vincenzo Montella bir ilki başardı Tarih yazdı

‘Hayalini kuruyorduk’

Yunus Akgün, Letonya zaferinin ardından şu sözleri kullandı: “Montella, bize müthiş bir öz güven aşıladı. Gördüğünüz gibi sahaya yansıyor. İnşallah daha da güzel işler yapacağız. Herkesin ayağına sağlık. Konya halkına teşekkürler. Sezon başından beri atıyorum faul oluyor, ofsayt oluyor. İkinci yarı hissettim. Kerem Aktürkoğlu ile hayalini kuruyorduk, inşallah orada da kendimizi gösteririz.”

Haberin Devamı

Milli Takımda Vincenzo Montella bir ilki başardı Tarih yazdı

‘Ülkemize armağan olsun’

Uğurcan Çakır, müthiş zaferi şu açıklamayla değerlendirdi: “İçeride horon var, her şey var. Hırvatistan maçı bize çok büyük özgüven sağladı. Hocanın dediklerini uygulamaya çalıştık ve kazandık. Herkese çok teşekkür ederim. Ülkemize ve milletimize armağan olsun. Vincenzo Montella istediklerini kısa sürede bize aktardı. Video analiz yaptık ve biraz da sahada çalıştık. Hocanın gelişi havayı yukarı çekti. Arkadaşlarım da dediklerini iyi şekilde uyguladı.”

Milli Takımda Vincenzo Montella bir ilki başardı Tarih yazdı

Üst üste 3. kez... 

Euro 2024 Elemeleri’nde AyYıldızlılar, dün akşam Konya’da oynanan maçta Letonya’yı 4-0 yendi. Milli Takım’ın gollerini Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu ve Cenk Tosun (2) kaydetti. Kırmızı-beyazlılar, bu sonuçla Euro 2024’e katılmayı garantiledi. Euro 2016 ve Euro 2020’de yer alan A Milli Futbol Takımı, Euro 2024’e gitmeyi garantileyerek tarihinde ilk kez üst üste 3. kez Avrupa Şampiyonası’nda boy gösterecek. Milliler tarihinde ilk kez 1996 yılında Avrupa Şampiyonası finallerine katılmıştı. 2000 yılında da gruplara kalma başarısı gösteren Ay-Yıldızlılar, 8 sene sonra 2008’de turnuvayı 3. tamamlamıştı. 2012 yılında Play-Off’larda turnuvaya veda eden Türk Milli Takımı, 2016 ve 2020’de grup aşamasında turnuvaya veda etmişti.

Haberin Devamı

Milli Takımda Vincenzo Montella bir ilki başardı Tarih yazdı

Kuntz da etkili oldu

Daha önce 2 kez üst üste Avrupa Şampiyonası’na katılmayı başaran Milli Takım ilk kez üst üste 3. kez şampiyonaya katılma şansı elde etti. Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası’na tarihinde 6. kez katılacak. Daha önce Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş’le dev turnuvaya katılım gösteren Ay-Yıldızlılar, bu kez ilk kez bir yabancı hoca yönetiminde bu organizasyona dahil olacak. Elemelere Stefan Kuntz yönetiminde başlayan Ay-Yıldızlılar, alınan başarısız sonuçlar sonrasında yaşanan değişimin ardından Vincenzo Montella’yla yoluna devam etmişti.

A Milli Futbol Takımımızdan horon şovu (VİDEO)

Milli Takımda Vincenzo Montella bir ilki başardı Tarih yazdı

YORUM YAZ