MENÜ

"Türkiye doping problemini çözmeli"

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Başkanı Lamine Diack, "Türkiye, potansiyeli olan büyük ve gelişmiş bir ülke ancak önce doping başta olmak üzere problemlerinizi çözmeniz gerekiyor" dedi.

"Türkiye doping problemini çözmeli"

Diack, Antalya’nın Belek beldesinde devam eden 12. SportAccord Kongresi’nde, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile bir araya geldi.

Diack, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin genç nüfusuyla çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Bu nüfusu iyi değerlendirmelisiniz. Türkiye, potansiyeli olan büyük ve gelişmiş bir ülke ancak önce doping başta olmak üzere problemlerinizi çözmeniz gerekiyor" diye konuştu.

Amerika’da 2000 yılından önce dopingle ilgili sürekli sıkıntı yaşadıklarını anlatan Diack, "ABD, dopingle mücadele ajansları olan USADA’yı kurdu. Burada konusunda uzman çok yetenekli insanlar çalışıyor. USADA’dan sonra Amerika’da doping olayları son derece azalma gösterdi. Siz de USADA gibi çalışan bir kurum oluşturun. Böylece sorunlarınızın üstesinden gelirsiniz" ifadelerini kullandı.

Dünya çapında başarılı atletler yetiştirmek için Türkiye’ye tavsiyelerde bulunan Diack, "İzlenmesi gereken yol, temelden başlamak. İlkokullardan başlayın, Gençlere, çocuklara içlerindeki yeteneği keşfetmek için fırsat verin. Bunu bir piramit gibi düşünün. Temelden başlayarak sağlam bir piramit oluşturursanız, zirveye çıkarsınız" diye konuştu.

TAF Başkanı Çintimar

TAF Başkanı Fatih Çintimar da kongrenin son derece başarılı olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Çintimar, IAAF ve Avrupa Atletizm Birliği (EAA) yetkililerinden, Türk atletizminin gelişmesi için neler yapabilecekleri konusunda görüş aldıklarını kaydetti.

Özellikle IAAF ile antrenörlük sistemi başta olmak üzere eğitimler ve altyapı üzerine birçok konuda fikir alışverişinde bulunduklarını anlatan Çintimar, "Önümüzdeki günlerde antrenör eğitimleriyle ilgili işbirliği yapmayı ve seminerler düzenlemek istiyoruz. Ayrıca birkaç yabancı antrenörün ülkemize getirilmesi için taliplerimiz oldu" diye konuştu.

Daha önce IAAF, EAA ve Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) yetkililerini, makamlarında ziyaret ettiklerini anlatan Çintimar, "Burada ilişkilerimiz daha da pekişti. Ülkemizdeki mevcut durumu anlatıp kendilerinden beklentilerimizi dile getirdik. Bundan sonra da işbirliğimiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ