MENÜ

Tunay Torun, resmen Kasımpaşalı

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, Almanya'nın Stuttgart takımında forma giyen orta saha oyuncusu Tunay Torun ile anlaşmaya vardı.

Tunay Torun, resmen Kasımpaşalı

Kasımpaşa Kulübü’nden yapılan açıklamada, Tunay Torun’un kendisini 3,5 yıllığına lacivert-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladığı bildirildi.

Haberin Devamı

Tunay Torun, Kasımpaşa Kulübü’nün internet sitesinde yer alan açıklamasında, lacivert-beyazlı kulübe geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Benim için Kasımpaşa’ya gelmek çok büyük bir olay. Zaten gelen tekliflerden sonra ilk tercihim burası olmuştu. Tesisleri de gezme şansım oldu, açıkçası böylesini hiçbir kulüpte görmedim. Olağanüstü bir tesis. İnşallah benim ve yeni takımım açısından her şey çok güzel olacak" ifadelerini kullandı.

Tunay, profesyonel kariyerine Almanya 1. Futbol Ligi’nde (Bundesliga) Hamburg takımında başladı. 2011-2012 sezonunda Hertha Berlin formasını giyen Tunay, iki sezondur Stuttgart’ta oynuyordu.

2005 yılından bu yana Türk Milli Takımlarında yer alan Tunay, 9 kez A Milli Takım, 47 kez de genç milli takım formalarını giydi.

Haberin Devamı

Tunay Torun, Hamburg’da terzi bir baba ve hastanede çalışan bir annenin oğlu olarak dünyaya geldi. Aslen Salıpazarı, Samsunlu olan Tunay, futbola 1996’da Saint Pauli takımı altyapısında başladı. 10 yıl burada yetiştikten sonra 16 yaşında Hamburg’a transfer oldu. Bu takımın altyapısında uzun süre forma giyen milli oyuncu, 2007’de profesyonel sözleşme imzalayıp Hamburg’un ikinci takımında forma giydi. 2011’e kadar Almanya’nın dördüncü ligi olan Regionalliga’da zaman zaman görev alan Tunay, 23 Ağustos 2008’de, Karlsruher’i evlerinde 2-1 yendikleri maçta 89. dakikada Piotr Trochowski’nin yerine girip ilk kez Bundesliga’da oynadı. Tunay, sezon içinde ayrıca ilk kez UEFA Avrupa Ligi’nde de mücadele etti.
Hem Alman hem de Türk vatandaşlığı bulunan Tunay, Almanya 18 Yaş Altı Milli Takımı’ndan gelen teklifi reddedip, Türkiye 17 Yaş Altı Takımı’nda forma giydi.

20 Ağustos 2008’de Ermenistan ile oynanan Avrupa Şampiyonası grup eleme maçı ile birlikte ilk kez Türkiye Ümit Milli Futbol Takımı’nda oynayan Tunay, 9 Şubat 2011 tarihinde A Milli Futbol Takımı’nın Güney Kore ile oynadığı hazırlık maçında 59. dakikada Mehmet Ekici’nin yerine oyuna girerek, ilk kez A milli oldu.

AA

TUNAY TORUN'UN SEZON İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYIN

YORUM YAZ