MENÜ

Son dakika | Leicester City, Galatasaray'dan Yunus Akgün transferini resmen açıkladı!

İngiltere Championship ekiplerinden Leicester City, Galatasaray'dan Yunus Akgün'ü satın alma opsiyonlu kiralama anlaşmasıyla kadrosuna kattığını resmen açıkladı. Galatasaray'dan da transferin şartlarına ilişkin resmi açıklama geldi.

Son dakika | Leicester City, Galatasaray'dan Yunus Akgün transferini resmen açıkladı!

Beklenen transfer, resmiyete kavuştu. Yunus Akgün, Galatasaray'dan Leicester City'ye transfer oldu. Anlaşmaya ilişkin iki takım da resmi açıklamasını paylaştı.

Haberin Devamı

LEICESTER'A BİR TÜRK DAHA

Leicester City, kadrosunda yer verdiği Türk oyunculara bir yenisini daha ekledi. Mustafa İzzet, Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder gibi milli oyuncuların formasını giydiği İngiliz ekibi, bir başka milli oyuncu Yunus Akgün'ü de kadrosuna kattı. İsviçre Milli Takımı forması giymiş olan Türk asıllı oyuncu Gökhan İnler de İngiliz ekibinin formasını giyen isimler arasındaydı.

Son dakika | Leicester City, Galatasaraydan Yunus Akgün transferini resmen açıkladı

Leicester forması giyecek Türk Milli Takımından 4. oyuncu olmasına ilişkin görüşleri sorulan Yunus Akgün, "Bütün genç oyuncular milli takımda oynamayı hayal eder, ben de bu hayalimi gerçekleştirmiştim. Milli formayı giydim ve daha uzun yıllar giymek istiyorum. Bundan dolayı çok gururluyum. Leicester City'nin benimle ilgilendiğini öğrendiğimde menajerim ile birlikte, 'Hadi gidelim' dedik çünkü Leicester City hakkında çok şey duymuştum. Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder ile tanışıyorum. Ayrıca ben Adana Demirspor'da oynarken kaptanımız olan ve daha önce Leicester City'de oynamış Gökhan İnler de bana takım va kulüp hakkında harika şeyler anlattı. Bu yüzden burada olmaktan dolayı büyük gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

YUNUS AKGÜN: ELİMDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIM

Transfer sonrası açıklamalarda bulunan Yunus Akgün, "Burada olduğum için büyük gurur duyuyorum. Sahaya çıkıp taraftarlarla buluşmak adına çok heyecanlıyım. Geldiğimde kulüp ve buradaki personellerin beni karşılama şekli çok cana yakındı. Doğru kararı verdiğim için çok mutluyum" dedi.

Son dakika | Leicester City, Galatasaraydan Yunus Akgün transferini resmen açıkladı

İlk yurt dışı tecrübesini yaşayacak olmasına da değinen milli oyuncu, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'de yetişen tüm oyuncuların hayali yurt dışında, Avrupa'da oynamaktır ve bu benim ilk deneyimim. Kulübüme katkı sağlamak için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Harika bir sezon geçirmeyi umuyorum.

Yunus Akgün, yeni takımında 29 numaralı formayı giyecek. 

Son dakika | Leicester City, Galatasaraydan Yunus Akgün transferini resmen açıkladı

YUNUS AKGÜN: BEN GALATASARAY'DA YETİŞTİM

Leicester City'ye imzası sonrası kulübün resmi kanallarına konuşan Yunus Akgün, açıklamaları arasında Galatasaray'da geçirdiği süreç hakkında da son derece olumlu ifadeler kullandı. Galatasaray gibi çok büyük bir kulüpte yetiştiğini belirten Akgün, "Ben Galatasaray'da yetiştim, kariyerimi orada geçirdim. Çok büyük bir kulüp ve Avrupa'da her zaman harika işler çıkarıyor. Dünyanın her yerinde çok sayıda muhteşem taraftarları var. Taraftarları her zaman tutkulu. Genç takımdan gelen tüm oyuncuların akıllarındaki şey A takımda oynayıp kupalar kazanmaktır ve ben de bunu yaptım. Bunu başardığım için çok şanslıyım. Oynadığım her takıma da uğur getirdim, bu yüzden burada da ligi kazanacağımızı umuyorum" dedi.

Haberin Devamı

Son dakika | Leicester City, Galatasaraydan Yunus Akgün transferini resmen açıkladı

TRANSFERİN MALİ DETAYLARI DA BELLİ OLDU

Galatasaray, satın alma opsiyonlu kiralama şeklinde gerçekleşen transferin detaylarını paylaştı. 500 bin Euro kiralama bedeli ile İngiliz ekibinin kadrosuna katılan Yunus Akgün'ün şarta bağlık 9 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu bulunduğu belirtildi.

Galatasaray'dan transferin mali şartlarına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Profesyonel futbolcumuz Yunus Akgün’ün 2023-2024 sezonu için şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu ile geçici transferi konusunda Leicester City Football Club Limited ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre Leicester City Football Club Limited, şirketimize 500.000 euro geçici transfer bedeli ödeyecektir. Futbolcunun şarta bağlı transfer bedeli 9.000.000 eurodur. Ayrıca, Leicester City Football Club Limited‘e futbolcunun transferinin gerçekleşmesi ve ileride üçüncü bir kulübe transfer olması durumunda satış bedeli kârının %15'i şirketimize ödenecektir.

 

 

Son dakika | Leicester City, Galatasaraydan Yunus Akgün transferini resmen açıkladı

YORUM YAZ