MENÜ

Muhammed Gümüşkaya Süper Lig'e geri döndü! Fenerbahçe'den Westerlo'ya gitmişti...

Geçtiğimiz sezonun başında Fenerbahçe'den Westerlo'ya transfer olan Muhammed Gümüşkaya, Süper Lig'e geri döndü. 22 yaşındaki solak oyuncunun kiralık transferi, resmen açıklandı.

Muhammed Gümüşkaya Süper Lig'e geri döndü! Fenerbahçe'den Westerlo'ya gitmişti...

Fenerbahçe'nin altyapısından yetişen Muhammed Gümüşkaya, 2019-2020 sezonunda Fenerbahçe A Takımı'nda bazı maçlarda forma giyerek kendisini gösterme başarısı buldu. 2020-21 sezonunda ise Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Boluspor'a kiralık olarak gönderilen genç orta saha, o sezon 22 maçta görev almış 4 gollük performansla oynamıştı.

Haberin Devamı

LİSANSLARI ÇIKARILMADI

PEREIRA İLE ŞANS BULDU

Geçen sezonun başında Vitor Pereira tarafından tercih edilen hem UEFA Avrupa Ligi hem de Süper Lig'de süre alan Muhammed Gümüşkaya, özellikle UEFA Avrupa Ligi elemelerinde sarı lacivertli takımın oynadığı HJK Helsinki karşılaşmasında 1 gol atıp takımına galibiyeti getirince gündem olmuştu.

Muhammed Gümüşkaya Süper Lige geri döndü Fenerbahçeden Westerloya gitmişti...

GİRESUNSPOR'A KİRALANDI

Portekizli çalıştırıcının ligin ilk yarısında oynadığı maçların çoğunda görev verdiği 21 yaşındaki yıldız, ligin ikinci yarısında Vitor Pereira ile yollar ayrıldıktan sonra İsmail Kartal'ın takımın başına gelmesiyle şans bulamadı. Genç futbolcu ligin ikinci yarısında Süper Lig ekibi Giresunspor'a kiralık olarak gönderildi. Karadeniz ekibiyle Süper Lig'de çıktığı 14 maçta 2 gol 2 asistlik performans sergileyen genç futbolcu sonraki sezon yeniden Fenerbahçe'ye döndü.

Haberin Devamı

500 BİN EURO BONSERVİSLE WESTERLO'YA TRANSFER OLDU

Jorge Jesus'un gelmesi sonrasında takımla birlikte çalışmalara katılan 21 yaşındaki futbolcu, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde oynanan Dinamo Kiev maçında kadroda yer buldu ancak süre alamadı. Daha sonra Ağustos ayında Belçika ekibi Westerlo, genç futbolcu için Fenerbahçe'nin kapısını çaldı. Yapılan görüşmeler neticesinde Muhammed Gümüşkaya, Ağustos 2022'de 500 bin Euro bonservis bedeli karşılığında Westerlo'ya transfer oldu.

Muhammed Gümüşkaya Süper Lige geri döndü Fenerbahçeden Westerloya gitmişti...

"AVRUPA'DA OYNAMAK İSTİYORDUM"

Avrupa hayalinin hep olduğunu ve kariyerinin de böyle başladığını söyleyen solak futbolcu, "Yolum Avrupa'ya düşecekti çünkü Avrupa'da oynamak istiyordum. Gönül Fenerbahçe'de şampiyonluklar yaşayıp, Avrupa'ya gitmek isterdi ama kısmet olmadı. Avrupa'da devam ediyorum. Kendimi geliştirerek Avrupa'da devam etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

"GÖNÜL FENERBAHÇE'DE OYNAMAK İSTERDİ"

Muhammed Gümüşkaya, transfer sürecini şu sözlerle değerlendirmişti:

Zorlu ve uzun bir süreçti. Gönül Fenerbahçe'de oynamak isterdi ancak oynama sürem azdı. Hasan Çetinkaya bu süreçte çok uğraştı. Sonrasında da buraya geldik.

"BÜYÜK BİR FENERBAHÇELİYİM"

Sarı-lacivertli taraftarlara da sevgisini ileten Gümüşkaya, "Hepsine çok teşekkür ederim. Doğma büyüme Fenerbahçeliyim. Sokakta futbol oynarken de Fenerbahçe forması giyiyordum. A takım forması da giydiğim için çok gururluyum. Şu an Fenerbahçe forması giymiyorum ama büyük bir Fenerbahçeliyim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Muhammed Gümüşkaya Süper Lige geri döndü Fenerbahçeden Westerloya gitmişti...

SÜPER GERİ DÖNDÜ! SAMSUNSPOR'A 1 YILLIK İMZA...

Geçtiğimiz sezon 17 resmi maçta 1 golle oynayan, bu sezon ise 3 maçta forma şansı bulan Muhammed, Süper Lig'e geri döndü. Samsunspor, 22 yaşındaki oyuncuyu sezon sonuna kadar kiraladığını duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kulübümüz en son KVC Westerlo takımında oynayan 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Muhammed Gümüşkaya ile 1 yıllık geçici transfer sözleşmesi imzalamıştır. Nuri Asan Tesisleri’nde yapılan imza törenine Yılport Samsunspor A.Ş Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Soner Soykan ve İcra Kurulu Üyesi Suat Çakır katıldı. Sporcumuza ve camiamıza hayırlı olması dileklerimizle.

OLAY KUNZ İDDİASI!

Muhammed Gümüşkaya Süper Lige geri döndü Fenerbahçeden Westerloya gitmişti...

YORUM YAZ