MENÜ

Transferde son dakika: Trabzonspor'da orta sahaya sürpriz isim! İşte yeni Hamsik

Hamsik’in vedası sonrası orta alana yeni bir lider arayan Trabzonspor, yine o bölge için tecrübeli bir ismi gündemine aldı. Bordo Mavili ekip görüşmelere başladı.

Transferde son dakika: Trabzonspor'da orta sahaya sürpriz isim! İşte yeni Hamsik

Süper Lig'de geçene sezon şampiyon olan bu sezon ise beklentileri karşılayamayan Trabzonspor'da gözler tamamen transfere çevrilmiş durumda. Yeni teknik direktörü Nenad Bjelica önderliğinde çalışmalarını sürdüren Bordo Mavili ekip, Marek Hamsik'in futbola vedasının ardından yine tecrübeli bir lideri kadroya katmanın planını yaptı. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

HAMSIK FUTBOLA VEDA ETTİ

Geçen sezon başında EURO 2020 öncesinde uzun uğraşlar ve büyük umutlarla Bordo-Mavi renklere imza atan efsanevi isim ilk yılında Trabzonspor ile şampiyonluk yaşadı. Hem kendisi hem de Fırtına için çok özel olan şampiyonluk sonrasında bu yıl ise Marek Hamsik yine Bordo-Mavi renklerle futbola veda etti. Akyazı'da son maçına çıkan Slovak süperstar, kariyerini 'Rüyayı yaşadım' sözleriyle özetledi.

Transferde son dakika: Trabzonsporda orta sahaya sürpriz isim İşte yeni Hamsik

Bu kararı almadan evvel çok düşündüğünü dile getiren 35 yaşındaki futbolcu, "Ailem ve çocuklarımla oturduk konuştuk. Ve babanın artık eve dönmesi gerektiğini söylediler. Trabzonspor benim son takımım olacak ve hafta sonu Alanya karşısında son iç saha maçına çıkacağım. Hep büyük futbolcu olmayı hayal ettim. Hayallerimi de yaşadım. Benim için harika yolculuktu, artık bu yolculuğun sonlarına doğru geliyorum. Son maçların tadını çıkaracağım" demişti.

Haberin Devamı

'BAZEN RÜYALAR GERÇEK OLUR'

Taraftara teşekkür eden yıldız oyuncu, "İki yıl için teşekkür ederim. Bu kadar kısa sürede kalplerine girebilmek çok önemli. Onları çok seviyorum. Trabzonspor hep kalbimde olacak. Yaptıklarımla gurur duyuyorum. Bir rüyayı yaşadım. Bazen rüyalar gerçek olur. Eve dönüp eşim ve üç çocuğumla birlikte olma zamanı" ifadelerini kullandı.

Transferde son dakika: Trabzonsporda orta sahaya sürpriz isim İşte yeni Hamsik

BJELICA'DAN TRANSFER ŞİFRESİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, bordo-mavili kulüple zor bir meydan okuma mücadelesi vereceklerini ancak hiç bir meydan okumadan korkmadığını söyledi. Takıma başarıya aç futbolcuları katmak istediklerini vurgulayan Hırvat teknik adam, “Trabzonspor’a en iyi oyuncuları getirmeyi istiyoruz” dedi.

Transferde son dakika: Trabzonsporda orta sahaya sürpriz isim İşte yeni Hamsik

'EN İYİ OYUNCULARI GETİRMEYİ PLANLIYORUZ'

Kulübün zor bir süreçten geçtiği dönemde çalışmaya başladığını hatırlatan Bjelica, “Puan sıralamasında yukarı çıkmanın veya aşağıya düşmenin çok mümkün gözükmediği bir durumdu bu. Bir antrenör için zor bir durum. Çünkü kiralık oyuncular var, sözleşmesi bitecek oyuncular var. Sakat oyuncular var. Sezonun bitimine 1,5 ay kala, çok net hedefler olmadan bir giriş yapabilmek kolay değil. Elbette 6 ila 8 arası yeni oyuncu transfer edeceğiz. Üzerinde çalıştığımız plan bu. Gözlemcilerimiz, şef gözlemcimiz, kulüpteki herkes, başkanımız, antrenörlerimiz, analizcilerimiz, hepimiz bu konu üzerinde yoğun bir biçimde çalışıyoruz. Trabzonspor’a en iyi oyuncuları getirmeyi istiyoruz. Bu takımla başarılar kazanmaya aç oyuncuları aramıza katmak istiyoruz. Bu kulüp bunu hak ediyor. Taraftarlar bunu hak ediyor. Maksimumu vermek zorundayız. Şampiyon olduğu sezonki seviyeye çıkabilmek adına doğru oyuncuları getirebilmek planlarımız arasında” diye konuştu.

Haberin Devamı

HAMSIK'İN YERİNİ DOLDURACAK

İlk transferini orta sahaya yapan ve Panathinaikos’un kaptanı Kourbelis ile anlaşan Trabzonspor, merkeze bir isim daha alacak. Bu oyuncu, Hamsik’in yokluğunu dolduracak ve takıma liderlik edebilecek seviyede olacak. Gündemdeki yıldız; Roberto Pereyra.

Transferde son dakika: Trabzonsporda orta sahaya sürpriz isim İşte yeni Hamsik

Yaklaşık 1 ay önce gündeme gelen Arjantinli futbolcu konusunda bu kez girişimler daha ciddi şekilde yapılacak. Udinese ile kontratı biten 32 yaşındaki yıldızın bonservisinin elinde bulunması en büyük avantaj. Ancak bonservis maliyeti olmadığı için maaş beklentisi de bir o kadar yüksek. Bordo-Mavili yönetim, Pereyra’nın talep ettiği rakamı indirebilirse transfer operasyonu gerçekleşecek.

Haberin Devamı

 HEM TEKNİK HEM DE ENERJİK

Daha önce Juventus ve Watford’ta da forma giyen Pereyra, geride bıraktığımız sezon Serie A’da çıktığı 34 maçta 5 gol, 8 asistlik skor katkısı gösterdi. Hem enerjisi hem de teknik özelliğiyle ön plana çıkan Pereyra, Arjantin Milli Takımı’nın formasını da 19 kez terletti. Udinese’de kaptanlık pazubandını takan Pereyra için teknik direktör Bjelica’nın da oldukça istekli olduğu öğrenildi.

Marek Hamsik'in En İyi Anları

Transferde son dakika: Trabzonsporda orta sahaya sürpriz isim İşte yeni Hamsik

YORUM YAZ