MENÜ

Trabzonspor 10 kişi de olsa Fırtına! Maçın kahramanı Visca

Trabzonspor, Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında 45 dakika 10 kişi oynamasına rağmen galibiyete uzandı. Perdeyi Visca açtı, Mendes skoru eşitledi. Denswil’in golüyle devreye 2-1 önde girildi. İkinci yarıda Fountas’la Fırtına farkı 2’ye çıkardı, Paoletti 80’deki golüyle 8 Mayıs’taki rövanş öncesi Karagümrük’ü umutlandırdı

Trabzonspor 10 kişi de olsa Fırtına! Maçın kahramanı Visca

Kötü geçen sezonda en büyük hedefini Türkiye Kupası olarak belirleyen ve 10. kez bu organizasyonda mutlu sona ulaşmak isteyen Trabzonspor, 15. dakikada Visca’nın şık golüyle 1-0’ı yakaladı. 22’de Karagümrük’te Ryan Mendes skoru dengeledi. İlk devrede konuk takım daha etkili gözükmesine rağmen 41. dakikada Denswil’in golüyle Fırtına yeniden öne geçti. Ancak devreye girilmeden önce Enis Destan’ın rakibine attığı yumruk sonrası gördüğü kırmızı kart işleri değiştirdi. İkinci yarıyı 10 kişi oynayan Trabzonspor, 49. dakikada Visca’nın asistinde Fountas’la durumu 3-1 getirirken, Karagümrük pes etmedi. 80. dakikada Paoletti sonucu belirledi: 3-2.

Haberin Devamı

Yıldızlar 11’e dönecek

Trabzonspor, 8 Mayıs’ta İstanbul’da oynanacak rövanş öncesi avantajı eline aldı. Fakat Karagümrük de son anlarda bulduğu golle final için umutlandı. Yarı final ayağının ikinci karşılaşmasında Onuachu’nun yanı sıra dün sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Trezeguet’nin de tam anlamıyla hazır olması bekleniyor.

Trabzonspor 10 kişi de olsa Fırtına Maçın kahramanı Visca

Maçın kahramanı Visca

Çeyrek final mücadelesinde 1-0’lık Başakşehir maçında galibiyet golünü atan Edin Visca, Türkiye Kupası’nda yine performansıyla fark yarattı. 15. dakikada Fountas’ın adrese teslim pasında Levent Mercan’ı çok iyi geçen ve devamında sol ayakla ağları havalandıran Bosnalı yıldız, 49. dakikada ise Fountas’a asisti yapan isimdi. 90 dakika sahada kalan ve ortaya koyduğu mücadeleyle alkış alan Visca, Trabzonspor’da günün en iyisiydi.

Haberin Devamı

Asist Mendy gol Denswil

Maçın 41. dakikasında Karagümrük ceza sahasında yaşanan karambolde Trabzonspor’un savunmacıları sahneye çıktı. Asisti sağ stoper Mendy yaptı, golü şık bir vuruşla sol stoper Denswil attı. Özellikle ilk yarıda bu ikili defansta uyumsuz bir görüntü sergilemelerine rağmen attıkları bu golle galibiyette kilit rol oynadılar. Mendy ikinci devrede de zaman zaman topla müthiş çıkışlar yaptı ve arkadaşlarına pozisyon hazırladı.

Trabzonspor 10 kişi de olsa Fırtına Maçın kahramanı Visca

‘Kupaya bir adım daha yaklaştık’

Trabzonspor’un ikinci golünü kaydeden Denswil maçın ardından “Normalde bir stoperin asist yapıp, diğerinin gol attığı pozisyonlara pek sık rastlanmaz. Takım için önemliydi. Mutluyum” dedi. Maçı ve turu da yorumlayan tecrübeli oyuncu “10 kişi kaldıktan sonra işler daha da zorlaşmıştı ama takımla gurur duyuyorum. Hem savunmada hem de hücumda herkes ekstra mücadele gösterdi. Kupa hedefimize bir adım daha yaklaştık. Final öncesi 1 maçımız daha var. Oradan da istediğimiz skoru alıp, sonrasında finalde kupayı kaldırmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

Fountas müthiş oynadı ama...

Bordo-Mavili ekibin başarılı hücum oyuncusu Taxiarchis Fountas, Karagümrük mücadelesinin yıldızlarından oldu. Yunan hücum oyuncusu, ilk golde asisti yapan isimdi. Fountas, ikinci devrede takımının eksik kalmasının ardından Karadeniz devini rahatlattı. 28 yaşındaki futbolcu, 49’da farkı 2’ye çıkarırken, gecenin yıldızlarından biri oldu. Ancak Fountas, golden 8 dakika sonra sakatlandığı için yerini Paul Onuachu’ya bıraktı.

YORUM YAZ