MENÜ

ABD'li yatırımcıdan Trabzonspor örneği! Türk futbolunu değerlendirdi

İspanyol ekibi Cadiz'in yatırımcılarından olan Ben Harburg, La Liga'nın organizasyonunda Türk futboluna geniş yer ayırdı. Süper Lig'le işbirliği yapabileceklerini kaydeden ABD'li hissedar şaşırtıcı bir Trabzonspor örneği de verdi.

ABD'li yatırımcıdan Trabzonspor örneği! Türk futbolunu değerlendirdi

İspanya La Liga ekiplerinden Cadiz'in hissedarlarından ABD'li yatırımcı Ben Harburg, Türkiye'deki futbol potansiyelinin kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Harburg, La Liga organizasyonunda video konferans yöntemiyle katıldığı toplantıda Türk futbolu ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

ABDli yatırımcıdan Trabzonspor örneği Türk futbolunu değerlendirdi

'Türkiye ile güçlü bağımızı sürdürüyoruz'

Ben Harburg, kadrolarında Türkiye'de forma giymiş oyuncular olduğunun altını çizerek, "Alvaro Negredo ve Trabzonspor'dan yeni aramıza katılan Maxi Gomez gibi oyuncular aracılığıyla Türkiye ile güçlü bağımızı sürdürüyoruz. Türkiye Süper Lig'i, Türk kulüpleri ve taraftarlarıyla bağlarımızı güçlendirmemiz için birçok neden var" dedi.

1 MAÇI 23 MİLYON TL...

ABDli yatırımcıdan Trabzonspor örneği Türk futbolunu değerlendirdi

'Beni heyecanlandırıyorlar'

Cadiz'e yatırım yapmadan önce birçok pazarı araştırdığını belirten Harburg, "Henüz Türk pazarına bakmadım ancak Cadiz'e yatırım yaparken birçok diğer bölgesel pazarı keşfettim. Türk pazarını daha fazla keşfetmeyi çok isterim. Taraftarlar, stadyumlar, hikayeler ve Trabzonspor gibi sıra dışı kulüpler beni heyecanlandırıyor. Türk ligini daha yakından tanımaktan gerçekten heyecan duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Harburg'un ifadelerinden şu sözler de öne çıktı 👇

Türkiye'den Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray veya daha fazlası ile kardeş kulüp ilişkisi kurmak istiyoruz. İspanya 4. Futbol Ligi'nde bir ikinci takımımız var. Bunu oyuncuları geliştirmek için kullanıyoruz. Bu nedenle daha fazla Türk genç oyuncu getirmeyi çok isteriz. Bu yıl La Liga'ya birçok inanılmaz Türk oyuncu geldi. Bu bizi kesinlikle kıskandırdı. Bu yüzden bu genç hareketin, yeni nesil Türk oyuncularının bir kısmını gençlik sistemimize getirmek isteriz.

ABDli yatırımcıdan Trabzonspor örneği Türk futbolunu değerlendirdi

YORUM YAZ