MENÜ

Trabzonspor dışarıda iyi evinde kötü

Sezonun ilk yarısını ligde ve Türkiye Kupası'nda hayal kırıklığı ile kapatan Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi performansıyla adından söz ettirdi. Ligin ilk yarısında bekledikleri seviyeye ulaşamadıklarını belirten teknik direktör Mustafa Akçay, yine de yükseliş kazandıklarını söyledi.

Trabzonspor dışarıda iyi evinde kötü

Spor Toto Süper Ligi'nde sezonun ilk yarısını 27 puanla 7'nci sırada tamamlayan Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde elde ettiği başarıyı lige yansıtamadı. Ligin ilk yarısında evinde oynadığı 9 maçta 7 galibiyet ve 2 beraberlik alan bordo mavililer, deplasmanda ise oldukça kötü bir performans sergiledi.

Bu sezon ligde deplasmanda oynadığı 8 maçta sadece 1 galibiyet ve 1 beraberlik alan bordo mavililer, 6 maçta sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Lig, kupa ve Avrupa olmak üzere sezonun ilk yarısında toplamda 30 maça çıkan Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenmesine karşın UEFA Avrupa Ligi'nde play offa çıkma başarısını gösterdi. Sezonun ilk yarısındaki performanslarını değerlendiren teknik direktör Mustafa Akçay, şunları söyledi:

"2013 yılı bize çok yüksek olmasa da belli bir standartta seviye kazandırdı. Beklediğimiz seviyeye ulaşamadık. Özellikle deplasmanlarda çok aşağıda kaldık. Maçlardaki performansımızı değerlendirdiğimizde üzüldüğümüz maçlar oldu."

EN İSTİKRARLI FUTBOLCU OLCAN

Bordo-mavili takımda lig, Avrupa ve Ziraat Türkiye Kupası maçı dahil olmak üzere toplam 30 maçta 2700 dakika sahada kalan Olcan Adın takımın en istikrarlı ismi oldu. Olcan Adın, 17 lig maçının tamamında 90 dakika sahada kalırken, 1 kez Türkiye Kupası'nda ve 8 kez de UEFA Avrupa Ligi'nde forma giydi. Ligde ve Avrupa'da 5'er gol olmak üzere toplamda 10 gol atan Olcan Adın, hiç cezalı duruma düşmedi.

ARDINDAN HENRİQUE

Olcan'la birlikte 30 maçta görev yapan Brezilyalı futbolcu Paulo Henrique de 2456 dakika sahada kaldı. 6'sı lig, 8'i UEFA Avrupa Ligi olmak üzere toplamda 14 gol atmasına karşın Brezilyalı oyuncunun yıldızı taraftarla barışmadı ve birçok maçta sahadan çıkarken ıslıklandı.

EMRE GÜRAL'DAN 216 DAKİKADA 4 GOL
Olcan ve Henrique'den sonra sırasıyla Onur, Mustafa Yumlu ve Zokora en fazla süre alan diğer isimler oldu. Bordo mavili takımın yedek kalecisi Fatih Öztürk sezonun ilk yarısında hiçbir maçta görev alamazken, Caner Osmanpaşa 4 dakika ile en az süre alan ikinci isim oldu.

Son haftalarda attığı gollerle dikkat çeken Emre Güral ise 216 dakika ile en az süre alan 3. futbolcu olmasına karşın attığı 4 golle adından söz ettirmeyi başardı. Emre Güral ayrıca az süre almasına karşın Olcan Adın'dan sonra Trabzonspor'daki en golcü Türk oyuncu oldu.

EN AZ SÜRE ALAN YABANCI ALANZİNHO

Bordo mavili takımda bu sezon uygulamaya koyulan 6 yabancı sınırı nedeniyle Alanzinho ve Janko, fazla forma şansı bulamadı. Brezilyalı futbolcu Alanzinho, 257 dakika ile en az süre alan yabancı oyuncu olurken, Janko 300 dakika görev yaptı. Bordo mavili takımda sezon başı transfer edilen futbolculardan Florent Malouda, en fazla süre alan yeni futbolcu oldu. Malouda'yı Aykut Demir takip etti. 1461 Trabzon'dan sezon başında alınan 5 futbolcu arasında ise Yusuf Erdoğan en fazla görev yapan futbolcu olmayı başardı.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ