MENÜ

Terim'den Selçuk ve Burak'a övgüler

Galatasaray'ın efsane teknik direktörü Fatih Terim Lig TV'ye açıklamalarda bulundu.

Terim'den Selçuk ve Burak'a övgüler

Lig TV'ye konuk olan Burak Yılmaz ve Selçuk İnan hakkında konuşmasına başlayan Terim "İki tane çok sevdiğim ve pırıl pırıl iki futbolcumuz. Hakikaten seyrederken de gurur duyuyorum. Bir bağlanıp sürpriz yapayım onlara dedim. Kaptanlık mevzusunda Selçuk'a kaptanlığı verirken hiç tereddüt etmedik. Çok da haklı olduğumuz ortada. Selçuk'a daha da yakıştı kaptanlık. Ne kadar doğru karar verdiğimiz ortada. Gerek futbolculuğu, gerek kişiliği, gerek daha da artan liderliğiyle ve daha da artan idare kabiliyetiyle çok daha önemli işler yapacak inşallah.

Burak'a gelince, ben bulunduğu yerden memnun olmayan oyunculardan olmasını istiyorum. Bazen şakayla, bazen neşeyle, bazen de beraber oturarak mesajlar oluyor. Dolayısıyla tabi hiç istemeyiz ama, o onun lehine olan bir şey. Çünkü yetenekleri var. Olağanüstü yeteneği varken bunu sahada kısa bir zaman dilimine yayması bence aleyhinde bir şey. Oyunun her bölümünde aktif olabilecek, oyunun her bölümünde neticeye tesir edebilecek bir yeteneğin o kadar ufak şeylerle tatmin olmaması gerektiğine inandığım için ben bu ikazları yaptım. Son derece de memnunum. Doğru yansıması devam ediyor. İnşallah, daha da değişerek futbol anlayışı ve saha içerisindeki düşüncesi çok daha özel gollere, gerek bize, gerek milli takıma, gerek Avrupa'da gollerine devam edecek inşallah" dedi.

Terim'den Burak'a övgüler

Burak Yılmaz'ın yetenekleri hakkında konuşan deneyimli hoca "Ben Burak'a şunu söylüyorum her zaman. Eğer bir şey yapabiliyorsan, var ise bunu senden isterler ben de isterim. En sonunda kendin de istemen lazım. Çünkü Burak bu fizikle nasıl kafaya çıkmaz? Ancak korktuğu için çıkmaz veya çekindiği için çıkmaz. Veya şöyle olur, 'Ya ben kafacı değilim, ben futbolcuyum. Ben çok teknik bir adamım' der. Bundan dolayı olur ama silahlarından bir tanesi bu olmalı. Çünkü birçok silahınız olursa durdurulmanız da kolay olmaz. Hangi birini tedbir alacaklar. Sağ ayağınızla mı, şutunuzla mı, plasenizle mi, çalımınızla mı, bire bir koşunuzla mı, deparınızla mı, kafanızla mı? Yani bu meziyetler size bazen anahtar görevi görür oyun içerisinde. O yüzden ben onun bir iki meziyetle dar bir alana sıkışmasını istemiyorum. Var çünkü Allah vergisi bir yeteneği var. Dolayısıyla bunu kullanması için, hatta seneye onu çok önemli bir süpriz bekliyor. Allah nasip ederse, olursak hep beraber. Kısmet olursa. 10 km'den aşağı koşması mümkün olmayacak.

Burak'ın 10 km'yi 10,5 km'yi aştığı zamanlar oldu. Aşağısına da düştüğü zamanlar oldu ama seneye 11'in altına düşürmeyecek gibi geliyor bana. Ben Burak'tan olmayan bir yeteneğini istemiyorum. Bence insanlara verilen en kolay şey fizik kapasitedir. Siz insana yeteneği veremezsiniz, siz insana kapasite veremezsiniz. Allah vergisidir onlar siz ilerletirsiniz. Ama bugün size de bana da birçok insanın fizik kapasitesini artırabilirsiniz. Dinlenmediği, veya çok az dinlendiği, en az ofsayta düşen bir Burak, çok önemlidir. İnanmıyorsanız Selçuk'a sorun." açıklamalarında bulundu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ