MENÜ

Tartışmasız şampiyon: 1-0

Ünal Aysal başkanlığında, İmparator Terim komutasındaki Galatasaray, fark yaratıyor. Kupa neredeyse Aslan orada ve hep zirvede... Son şampiyon Cim Bom, geleneği bozmadı, geçen yıl olduğu gibi yine ezeli rakibi Fenerbahçe'yi mağlup ederek Süper Kupa'yı kaldırdı. Kayseri'de finallerin adamı Drogba attığı golle başrolü oynadı, Sarı-Kırmızılılar, sezonu zaferle açıp, “Şov sürecek” mesajını yolladı.

Tartışmasız şampiyon: 1-0

Galatasaray ile Fenerbahçe, sezonu Süper Kupa ile açmak için çıktı Kayseri’de sahaya... İlk yarı ortada ve kontrollü geçti, ikinci devrede ise dengeler kırmızı kartla değişti. Fener’in yeni transferi Alves 63’te, çift sarıdan atıldı. Cim Bom, bu dakikadan sonra baskısını artırdı... Drogba, Sneijder, Selçuk ile önemli fırsatlar yakaladı ama Mert Günok müthiş kurtarışlar yaptı, maç uzadı. Eksik oynayan Kanarya, Sow ile önce direğe ve sonra Muslera’ya takıldı, Aslan’da ise sahneye yine finallerin adamı çıktı... Drogba, kafayı çaktı, 2 golle şov yaptığı Emirates Kupası’ndan sonra Süper Kupa’yı da Sarı-Kırmızı’ya boyadı.

İyi oynayan kazandı

Galatasaray ve Fenerbahçe, Süper Kupa’da Kayseri’de karşı karşıya geldi. Fatih Terim, Chedjou’yu kadroya almayıp savunmada Gökhan-Semih ikilisine verdi. Ersun Yanal ise 5 yabancısıyla maça başladı. İki takım da mücadeleye oldukça temkinli başladı. Maçın ilk 15 dakikasının futbol adına oldukça sıkıcı geçti. 19. dakikada Amrabat’ın sağdan ortası savunmadan sekti ve Sneijder’ın önünde kaldı. Hollandalı pasını Drogba’ya aktardı. Yıldız oyuncu müsait durumda topu ağlarla buluşturamadı. 23’te ise Hasan Ali sol çaprazdan topu ceza sahasına çıkarttı. Sow zoru başardı ve topu ıskaladı. 30. dakikadan itibaren Fenerbahçe’nin orta sahası oyundan düşmeye başladı. 39’da Sneijder’ın ceza sahası dışından sert vuruşunu kornere çelen Mert bundan 1 dakika sonra da Amrabat’ın 6 pas içerisinden golü yapmasına izin vermedi. İlk yarının son bölümlerinde kalite artsa da iki ekip de skoru değiştiremedi.

İkinci yarı hızlandılar

Galatasaray 2. yarıya iyi başlayan taraftı. Sarı-Kırmızılı takım orta alandan hızlı çıkarak Fenerbahçe savunmasını zorlamaya başladı. 52’de Drogba ceza sahası dışından çok sert vurdu Mert topu kornere tokatladı. 56’da ise Selçuk kaleyi düşündü top az farkla üstten auta gitti. Savunmada zorlanmaya başlayan Fenerbahçe’de Alves 63. dakikada ikinci sarı karttan oyundan atıldı. Ataklarını arttırmaya başlayan Cim Bom, rakibinin 10 kişi kalmasının ardından daha cesur oynadı. 77. dakikada Drogba’nın sağdan ortasına Selçuk, altı pastan çok kötü vurdu ve inanılması zor bir gol kaçırdı. 90 dakikada iki takım da gol bulamadı ve uzatmalara 0-0 eşitlikle gidildi. Uzatmalarda da baskılı oynayan Galatasaray, 99. dakikada Hakan Balta’nın ortasına Drogba’nın kafasıyla golü buldu: 1-0. Cim Bom bu golle Süper Kupa’yı bir kez daha müzesine götürdü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ