MENÜ

Samsun'un kralından taraftara

Samsunspor'un gol makinesi Eldin Adilovic, FANATİK'e konuştu.

Samsun'un kralından taraftara

'BORCUMU ÖDÜYORUM'

Manisaspor maçında yaptığı dubleyle galibiyetin baş mimarı olan Boşnak yıldız, Kırmızı-Beyazlı tribünlere övgüler yağdırdı. Türkiye'ye geldiğinde Samsun taraftarının büyük ilgisiyle karşılaştığını belirten yıldız forvet, "Attığım gollerle borcumu ödüyorum" açıklamasını yaptı

Eldin Adilovic... Sezon başında Bosna-Hersek'in FK Zeljeznicar Sarajevo takımından Samsunspor'a transfer edildi. Bosna'daiki kez gol krallığı yaşayan yıldızın kente ayak bastığı gün ise adeta yer yerinden oynadı. Taraftarlar, Adilovic'i büyük bir coşkuyla karşıladı, bağrına bastı. Takıma çabuk uyum sağlayan ve Samsunspor'un hücum gücünü artıran 27 yaşındaki golcüden her geçen hafta beklentiler artarken, kapısını talihsiz bir sakatlık çaldı. Ligin 4. haftasında Denizlispor'la deplasmanda oynanan mücadelede sağ dizine aldığı darbe sonucu formasından 4 hafta uzak kaldı. Bu süreçte 'müzmin sakat' yaftası vurulan Adilovic, yılmadı, çok çalıştı ve kısa sürede toparlandı.

'Düşünmeden kabul ettim'

Şimdilerde ise attığı gollerle takımını Play-Off yarışında tutan isimlerin başında yer aldı. Samsunspor'la 9 lig maçına çıkan 5 gol ve 3 asistle oynayan Kırmızı-Beyazlı krampon, Türkiye'yi, Samsunspor'u, PTT 1. Lig'i ve taraftarı değerlendirdi. İşte Eldin Adilovic'ten FANATİK aracılığıyla camiayı heyecanlandıracak sözler: "Türkiye'ye gelmeyi çok istiyordum... Samsunspor teklif yapınca da tereddütsüz kabul ettim. Çok zor bir ligde mücadele ediyoruz, her takımın birbirini yeneceği çetin bir maraton. Açık konuşmak gerekirse PTT 1. Lig'in bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim. Uyum sorununu aştım, tam kapasiteyle oynamaya başlayacağım derken, şanssız bir sakatlık yaşadım. Bu da benim performansımı olumsuz yönde etkiledi."

'Taraftarımız bir harika'

"Geldiğim günden bu yana yönetim, teknik heyet ve iç sahadaki en büyük kozumuz olan taraftarlarımız beni asla yalnız bırakmadı. Özellikle de tribünlerin bağrına basması beni daha çok kamçıladı, performansımı artırdı. Attığım gollerle onlara olan borcumu ödeyeceğim. Şu an işler yolunda gidiyor ancak şampiyon oluruz diye konuşmak için çok erken. Ama ikinci yarıda daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Türkiye'de Boşnak futbolcu arkadaşlarım var. Onlarla görüşüyorum. Taraftarlar Boşnak oyunculara çok olumlu bakıyor. Bu sadece benim değil, hepimizin ortak görüşü. Türkiye'de Boşnak futbolcu sayısının artacağı kanısındayım."

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ