MENÜ

(ÖZET) Benfica 1-2 Napoli

Beşiktaş’ın grubunda Napoli, Benfica’yı deplasmanda 2-1 devirdi ve lider olarak bir üst tura yükseldi. İtalyanlar’a zaferi getiren golleri Callejon ve Mertens attı. Ev sahibinin tek golü Jimenez’den geldi.

(ÖZET) Benfica 1-2 Napoli

Temsilcimiz Beşiktaş’ın yer aldığı B Grubu’ndaki diğer iki takımın mücadelesinde Napoli, deplasmanda Benfica’yı 2-1 mağlup etti ve lider olarak bir üst tura çıkmayı başardı.

Beşiktaş’ın, İtalya’da yendiği, İstanbul’da berabere kaldığı Napoli, Benfica karşısında ilk yarıda dengeli bir oyun ortaya koydu. Ev sahibi, seyircisinin de desteğini arkasına alıp, rakibini baskı altına almaya çalıştı. Karşılıklı pozisyonların yaşandığı mücadelenin ilk devresi golsüz sona erdi.

İkinci yarıda ise Napoli yıldız futbolcularıyla birlikte vites artırdı. 60. dakikada sahneye çıkan Callejon, konuk takımı 1-0 öne geçiren golü filelere yolladı. Benfica beraberlik golü için bastırırken, 79. dakikada bu kez Dries Mertens, İtalyanlar adına ikinci golü atmayı başardı.

1 puan önünde çıktı

Portekiz temsilcisinin hocası Rui Vitoria, Rafa Silva ve Mitroglou gibi hücumcularını sahaya sürdü ve 87’de de Jimenez’le farkı 1’e indirdi: 1-2. Ancak kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Napoli 11 puanla liderliği tek başına ele geçirerek bir üst tura çıktı. Benfica ise Beşiktaş’ın sadece 1 puan önünde 8 puanla ikinci olarak ikinci tur biletini kaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ