MENÜ

Şampiyon: 1-0

Ankara'daki kapışma gerçek bir final havasında geçti, top bir o kalede bir bu kaledeydi. Sow erken attı, Trabzon çok kaçırdı, Tolga da dünyaları kurtardı. Her şeyden önemlisi ortam ufak tefek elektriklenmeleri saymazsak futbolun dışına çıkmadı. Son düdük çaldı, Aykut Kocaman'ın öğrencileri Türkiye Kupası'nı üst üste 2'nci kez kaldırıp sezonu zaferle kapattı.

Şampiyon: 1-0

Kupa Ası Kanarya

Bu sezon mücadele gücü yüksek maçlardan başarıyla çıkan Sarı Kanarya dün akşam da o kadar baskılı başladı ki, Karadeniz temsilcisi ne yapacağını şaşırdı. Özellikle ilk 25 dakika baskıya boğun eğdi ve kalesinde çok fazla tehlikeli pozisyon gördü. Yaptıkları pas hatalarının yanında Mustafa ve Giray ikilisinin verdiği boşlukları Sarı-Lacivertliler fırsat kuponuna çevirdi. Tüm bunların sonucunda erken bir gol bularak rakibini daha da bunalım dolu bir maç havasına itti. Trabzon ilk şoku atlattıktan sonra Olcan ve Adrian’ın hareketlenmesiyle takım olarak ataklarda hız kazandı. Ancak Fenerbahçe defansını ceza sahası içerisinde zorlayacak bir forvet oyuncusundan yoksun olunca sonuç alamıyordu. Giray ve Mustafa ikilisi her ne kadar risk idiyse Yobo ve Egemen de bir o kadar garanti anlamına geliyordu takımları adına. Bordo-Mavili takımın sahadaki futboldan tüm beklentisi kontrataktan bir gol bulmaktı. Yetmişe kadar bu fırsatı kolladılar. İstediklerini bulamayınca yetmişten sonra biraz da Fenerbahçe’nin geriye yaslanmasıyla cesaretlenip rakip ceza sahasına daha fazla gelmeye başladılar. Ancak geriye kalan dakikalarda gol bulmaları için yeterli olmadı. Fenerbahçe sezonu Türkiye Kupası’nı müzesine götürerek sezonu kapadı.

Webo, Tolga’ya nişanladı!

9’da rakip savunma arkasına koşu yapan Sow’a Mehmet Topal mükemmel bir ara pası verdi. Sow, kaleci Tolga’yla karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-0. 28’de sağdan Volkan şen ortaladı, Halil altı pas içinde dokunamayınca Trabzon adına beraberlik fırsatı kaçmış oldu. 45’te Cristian’ın serbest vuruşunu Tolga uzanarak son anda kornere çeldi. 56’da Sow ceza sahası önünden o kadar klas bir vuruş yaptı ki Tolga’nın bir o kadar mükemmel refleksi olmasa farkın ikiye çıkması içten bile değildi. 86’da Webo bir anda Tolga ile karşı karşıya kaldı müsait pozisyonda Tolga’nın üzerine nişanladı.

Can Gebetaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ