MENÜ

Rüyadan kâbusa

Hami Mandıralı'nın öğrencileri maça baskıyla başladı, 40'ta Özer, 50'de Henrique ağları sarstı. “Trabzon artık farka gider” denilirken Erkan Zengin, 68. ve 72. dakikalarda attığı penaltı golleriyle skoru belirledi: 2-2

Rüyadan kâbusa

Trabzonspor, Gençlerbirliği karşısında aldığı 3- 0’lık galibiyetle yeni bir sayfa açmıştı. Fırtına’nın tek hedefi, Eskişehirspor deplasmanında da kazanarak 4. sıradaki yerini korumaktı. Hami Mandıralı’nın ekibi karşılaşmaya etkili başladı. Önde bastı, rakibine nefes aldırmadı. Aranan gol 40. dakikada Özer’le geldi. İkinci yarıda da benzer bir tablo vardı. 50’de Henrique farkı ikiye çıkarttı, Bordo- Mavililer rahat bir nefes aldı. Taraftarlar, 4-0 kazanılan Sivasspor maçına atıfta bulunarak, “Artık farka gideriz” yorumlarını yaparken, Eskişehirspor penaltılarla hayat buldu. Önce 68. dakikada top ceza sahası içinde Zeki Yavru’nun eline çarptı, Erkan Zengin penaltıyı gole çevirdi. Sadece 4 dakika sonra bu kez Kadir, Bienvenu’yu düşürdü. Beyaz noktaya yine Erken geldi, skora eşitliği getirdi. Penaltıdan peş peşe yediği iki golle büyük bir şok yaşayan Fırtına, Aykut’un 88. dakikadaki kırmızı kartıyla iyice çöktü. Son dakikalarda skoru korumak için savaşan Bordo-Mavililer, sahadan 1 puanla ayrıldı. Fırtına, yaşadığı bu beklenmedik kayıba rağmen averajla 4. sıradaki yerini korumayı başardı.

Başkent’teki gibi

Bordo-Mavililer benzer bir senaryoyu ligin ilk yarısında deplasmanda oynadığı Gençlerbirliği maçında yaşamıştı. İlk 34 dakikada skoru 2-0’a getiren Trabzonspor, 90 dakika sonunda 3-2 yenilmişti.


Kanayan yara kangrene dönüşmesin


Evet, ilk penaltı kararı bence de ağırdı. Volkan Bayarslan beyaz noktayı göstermese, kimse ‘Neden vermedin?’ diye eleştirmezdi. Bu olayın başka bir boyutu. Bordo-Mavililer’in hakem hatalarından daha fazla, savunmanın sol tarafındaki büyük sorunu düşünüp buna bir çözüm bulmaları gerekiyor. Mustafa Akbaş bu bölgenin oyuncusu olmadığını haftalardır performansıyla gösteriyor. Hatta, kusura bakmasın, bu takımın futbolcusu olmadığını da kanıtladı. Peki Kadir Keleş? Maalesef o da Trabzonspor’u kaldıracak kapasitede, yetenekte değil. İlk yarıda Mustafa Akbaş’ın olduğu bölge adeta otobana döndü. Ne karşısındaki rakibi durdurabiliyor, ne de pozisyonunu koruyabiliyor... Dünkü rakip Eskişehirspor değil de kanatları daha etkili kullanan bir takım olsaydı, Trabzonspor çok daha farklı bir skorla kaybederdi. 61. dakikada onun yerineoyuna dahil olan Kadir Keleş ise amatör ligde bile yapılmayacak bir penaltıyla takımını galibiyetten etti. Yapılan orta Bienvenu’yü geçmişken rakibini formasından çekerek düşürmesinin hiçbir mantıklı açıklaması olamaz. Evet, Hami Mandıralı’nın elinde iyi bir sol bek yok. Ancak sezonun ilk yarısında Olcan Adın da Yusuf Erdoğan da bu bölgede başarılı maçlar çıkarttı. Özellikle böyle tehlikeli bir deplasmanda Olcan’ın bekte oynayıp, yedek bekleyen Yusuf’un da hücum kanatlarında görev yapması çok daha doğru bir seçim olurdu. Her şeye rağmen burada alınan 1 puana kayıp gözüyle bakmamak lazım. 4.’lük için avantaj halen Trabzonspor’da. Ancak sol bekteki bu kanayan yara, sezon sonunda takım ve teknik heyet için kangrene dönüşebilir...

Maçtan dakikalar
4. dakikada Adrian’ın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Henrique, kaleci Boffin’i geçemedi.
27. dakikada rakiplerini geçerek sağdan ceza sahasına giren Kamil, Necati’ye pas verdi. Onun gelişine şutunda top üstten dışarı gitti.
40. dakikada Adrian’ın kullandığı serbest vuruşta kaleci Boffin topu elinden kaçırdı. Özer Hurmacı hızlı davranarak boşta kalan topu ağlara yolladı: 0-1.
43. dakikada Özgür’ün ceza sahası dışından sert şutunda Onur topu iki hamlede kontrol etti.
45+1. dakikada Dede sol kanattan ortayı yaptı. Bienvenu altı pastan kafayı vurdu, Onur yine gole izin vermedi.
50. dakikada Adrian topla Eskişehir yarı sahasını geçti. Boffin’le karşı karşıyayken yanındaki Henrique’ye pas verdi. Sambacı, müsait pozisyonda farkı ikiye çıkarttı: 0-2.
68. dakikada Lawal’ın ceza sahası dışından sert vuruşunda top Zeki Yavru’nun eline çarptı, Volkan Bayarslan penaltı noktasını gösterdi. Erkan Zengin, topu ağlara gönderen isim oldu: 1-2.
72. dakikada Kadir Keleş, Bienvenu’yu formasından çekerek düşürdü. Çizgi hakeminin uyarısıyla Bayarslan bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. Penaltıyı yine Erkan kullandı, skora eşitlik geldi: 2-2.

Arda Erol 90+

Haberin Devamı

YORUM YAZ