MENÜ

Rus füzesi!

Kış sporlarının en heyecalı yarışlarından skeletonda erkekler mücadelesi dün başladı. 130 kilometre hıza ulaşan Rus kızakçı Alexander Tretiakov, ilk iki etabı 1.51.99'la zirvede bitirdi ve bu branşta ülkesine ilk altın madalyayı kazandırmaya çok yaklaştı.

Rus füzesi!

Kış sporlarının en tehlikeli ve adrenalin dolu branşları arasında yer alan skeletonda erkeklerde heyecan dün yapılan 1. ve 2. etap yarışlarıyla start aldı. Sporcuların yüzükoyun bir şekilde kızakla birlikte hızlıca kaydığı spor dalı olan skeletonda ev sahibi ülkeninin 28 yaşındaki sporcusu Alexander Tretiakov başlangıç ve pist rekorları kırarak, ilk iki etap sonunda 1.51.99’luk derecesiyle rakiplerini geride bıraktı ve altın madalya için büyük bir avantaj elde etti. 2010 Vancouver’da bronz madalya kazanarak, Rusya’ya olimpiyat tarihinde bu branştaki ilk madalyayı kazandıran Tretiakov, 2014 Sochi’de de altın madalya elde etmeye çok yaklaştı. Rus kızakçı eğer, bugün yapılacak 3. ve 4. etap sonunda lider bitirmeyi başarırsa, ülkesine bu branştaki ilk altın madalyayı da getiren sporcu unvanını elde edecek.

Kadınlarda zafer Britanya’nın

Kadınlarda skeletonun şampiyonu Britanyalı Elizabeth Yarnold oldu. 4 tur sonunda 3.52.89’la zirvede yer alan Yarnold, ülkesine Sochi’deki ilk altın madalyasını getirdi. ABD’li Pikus-Pace gümüş madalyayı alırken, Rus Nikitina bronz madalyanın sahibi oldu.1928 ve 1948 oyunlarıyla birlikte 2002’den bu yana araklıksız olarak olimpik branşlar arasında yer alan skeleton, kızak yarışlarından farklı olarak sporcular sırtüstü değil yüzüstü bir şekilde kayıyor. Kızakta yaklaşık 138 kilometre hızlar görülürken skeletonda 130 kilometre hız yapılıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ