MENÜ

Roma da Araplar'ın oluyor

Arap şeyhi Adnan Adel Aref al Qaddumi al Shtewi Roma'yı satın almak istediğini belirtti.

Roma da Araplar'ın oluyor

Avrupa'nın büyük kulüpleri yavaş yavaş el değiştiriyor. Futboldaki Arap sermayesi her geçen gün büyüyor. Fransız Paris Saint Germain, İngiliz Manchester City Arap şeyhlerinin... Arsenal'in Stadı'nın finansörü Emirates. Stadın adı da. Emirates ayrıca Alman Hamburg ve İtalyan Milan kulüplerinin de sponsoru. Malaga da geçtiğimiz sezon Katar kraliyet ailesi tarafından satın alındı. 2022 Dünya Kupası tarihte ilk kez Katar'da ve büyük olasılıkla kış mevsiminde yapılacak.

ŞİMDİ DE ROMA
Perşembe akşamı yapılan anlaşmayla yaklaşık 20 yıldır İtalya'da yaşayan, Suudi Arabistan ve Ürdün'ün kraliyet aileleriyle güçlü bağlantıları bulunan şeyh Kaddumi, Roma'nın yeni stadı için 100 milyon dolarlık bir destek sağlayacağını açıkladı. Ayrıca hedefininRoma kulübünü satın almak olduğunu da belirtti. Bunun nedeni sorulduğunda da Roma'nın tutkulu bir taraftarı olduğunu belirtti. Kaddumi "Sıkı bir futbol taraftarıyım. Roma için olan tutkum açıklanamaz. Beni bu adımı atmaya iten sadece içimdeki bu tutku." dedi. Anlaşma Roma'nın resmi internet sitesinde de açıklandı.

Bu da demek oluyor ki, gelecekte Roma'yı da futbolun ruhuna, sempatisine tamamen aykırı olan dev bütçelerle transfer yapan bir takım olarak göreceğiz. Büyük yıldızlar, flaşların patladığı basın toplantıları, pahalı biletler.... Geleckteki 50 yılda muhtemelen futbol, gelir düzeyi fazla olmayan insanların statlara alınmayacağı, televizyondan ciddi ücretler ödemeden izleyemeyeceğimiz, sadece golf izleyen seyirci kitlesinin izleyebileceği bir spor haline gelecek...

İngilizler "Tanrı Kraliçe'yi korusun" der, biz de "Tanrı şeyhi korusun" diyelim bari...

Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ