MENÜ

Rıza Çalımbay: Milli takım ruhu yabancıyla olmaz

Ay-Yıldızlılar’ın katılamadığı bir kupayı daha evde izlemeye hazırlanırken teknik direktör Rıza Çalımbay, milli takım ruhunun yeniden canlandırılması gerektiğine dikkat çekti, çarpıcı sözler sarf etti: Milli takım açıklanacağı zaman gece 02.00’da Taksim’e koşardım, en erken gazete oraya gelirdi, kadroda var mıyım diye bakmaya giderdim. Oyunculara bu ruhu yabancı bir hoca yerleştiremez!

Rıza Çalımbay: Milli takım ruhu yabancıyla olmaz

Sıkıntılı bir pozisyonda aldığı Trabzonspor’la ekonomik imkansızlıklara rağmen Avrupa Ligi’ni kılpayı kaçıran, şu an ise yurt dışı dahil olmak üzere birçok takımdan teklif alan Rıza Çalımbay, FANATİK’e konuştu. Deneyimli hocayla sohbetimize milli takımdan başladık. Milli Takım’da eski ruhun yakalanması gerektiğini söyledi ve ekledi: Her gittiğim takımda sözleşmemde, ‘Milli Takım’dan teklif gelirse sözleşme fesih olur’ maddesi vardı. Bir tek benim değil tüm Türk antrenörlerin hedefidir orayı çalıştırmak.

‘Dört dörtlük yaparım’

Milli maç ayrı bir ruh ister. Ben 2 sene Mustafa Denizli hocamla çalıştım. Orası çok başka bir şey. Benim kendi fikrim, Milli Takım’ı her zaman Türk antrenörlerin çalıştırması. O ruhu başka kimse hissedemez. Yabancıyla yakalanamaz bu. Ben oyuncuyken milli takım açıklanacağı zaman gece 02.00’da Taksim’e koşardım. En erken gazete oraya gelirdi çünkü. Bakardım, kadroda var mıyım, yok muyum diye. Şimdiki oyuncularımızın da aynı ruha sahip olması için yerli bir hocanın orada olması gerek. Ben futbolu çok seviyorum. İşimi de dört dörtlük yaptığıma inanıyorum. Bir gün Milli Takım’dan teklif gelirse düşünmeden giderim.

‘Antalya’yla yeniden görüştük’

Trabzon’da, Antalya’da, Kasımpaşa’da yaşadıklarım bana çok büyük tecrübe kattı. Kendimi her açıdan gelişmiş görüyorum. Antalyaspor’la bir görüşmemiz oldu. Ama ben kimseye söz vermedim. Oradan ayrılırken de zaten çok üzgündüm. Ayrılmayı ben ve ekibim kesinlikle hak etmedik. İçimiz buruk bir şekilde ayrıldık. Şimdiki durumda da kabul etmedik teklifi.

Rıza Çalımbay: Milli takım ruhu yabancıyla olmaz


Rıza Çalımbay, evinin kapılarını FANATİK’e açtı, Ömer Necati Albayrak’a önemli açıklamalar yaptı.

‘Bir gün Beşiktaş neden olmasın?’

Bu sezon Beşiktaş’ın başında Şenol Güneş hoca. Trabzon’un başında ben, enteresan bir eşleşme oldu. Şenol hoca bir Trabzon efsanesi, bende eski bir Beşiktaş futbolcusuyum. Bir gün koltuklar değişir mi, tabii ki olabilir. Ben orada büyüdüm. Orada tecrübe kazandım. Orası benim evim gibi. Tabii Şenol Güneş şu anda orada. Ve çok tecrübeli bir antrenör. Milli Takıma 17- 18 yaşımda gittiğimde Şenol hocayla yanyana koşmak bile mutlu ederdi.

‘Lugano işi şimdilik olmuyor’

Bana İsviçre Ligi takımlarından Lugano’dan teklif geldi. Görüşme halindeyiz. Son durum olumsuz gibi gözüküyor. Umduğumuzun dışında bir durum gelişti. İleride ne olur bilemem. Yurt dışında bir kulüp çalıştırmaktan hiç çekinmiyorum. Çalışma ortamı rahat olursa her şey halledilir. Lugano’da her şey olumlu başlamıştı ama şu anki konumumuz pek iyi gözükmüyor.

‘Transferler olsaydı’

Trabzon’da Burak Yılmaz’ı besleyebilecek, topu alıp götürebielcek bir kanat oyuncusu istedim. Özellikle sol tarafa. Tabii ki maddi kriz vardı kulüpte. Başkanla görüştük, eğer sıkıntı yaşayacaksak transfer yapmayalım dedim. Remy bitmişti, son anda olmadı. En büyük şanssızlığım Trabzonspor’un en sıkıntılı döneminde göreve gelmiş olmamdı. Yoksa zirveye oynardık.

‘Forvette 3 adayımız vardı’

Burak çoğu maç sakat oynadı. Çok da iyi işler yaptı. Fedakar ve mükemmel bir oyuncu. Burak’ın şanssızlığı, Çin’de liginin biter bitmez, buraya gelip direk sezonun başlaması oldu. Çok ağır sakatlıklar yaşadı. Rodellaga gördüğü kırmızı kartla kendi kendini yedi. Sonra N’Doye’a şans tanıdık. İyi de işler yaptı. Burak’a bağımlı olmayı biz de istemedik ama adam alamadık.”

‘Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir gidebilir’

Bence Abdülkadir ve Yusuf iyi bir teklif gelmesi durumunda gitmeli. Aynı şekilde Okay da öyle. Çok iyi bir oyuncu. 3’ünün de geleceği çok parlak. Hem insan, hem futbolcu kalitesi olarak çok iyiler. İyi bir teklif gelmesi durumunda kesinlikle gitmeliler. Gitmeleri halinde de Türk futbolu bundan karlı çıkacak.

'Galatasaray hak etti'

Lig içinde konuşamıyoruz. Ama artık lig bitti. Galatasaray’ın hakkıyla şampiyon olduğuna inanıyorum. Çok iyi transferler yaptılar ve yaptıkları çoğu oyuncu tuttu. Deplasmanda çok zorlansalar da şampiyon oldular. Tudor’dan sonra Fatih Terim’in gelmesi onlar için çok iyi oldu. Beşiktaş’ı da tebrik etmek lazım. Tüm takımlardan daha fazla maç yaptılar. Yine de ligi iyi bir yerde bitirdiler. Başakşehir’e gelecek olursak çok iyi işler yaptılar. Ama kırılma anlarında çok kritik maçlar kaybettiler. Özellikle Alanya maçı. Fenerbahçe de Akhisar maçlarını yenseydi hem ligi, hem kupayı alırdı. Gençlerbirliği’de büyükleri yenmesine rağmen küme düştü. Çok enteresan bir ligi geride bıraktık.

ÖMER NECATİ ALBAYRAK

Haberin Devamı
YORUM YAZ