MENÜ

Rıza Çalımbay: Kupayı kazanacak güçteyiz

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Antalyaspor maçı öncesi yaptığı basın toplantısında, "Bizim ilk hedefimiz lig, ondan sonrada kupada final oynamak. İnşallah finalde de kupayı kazanırız, bunu yapacak güçteyiz." dedi.

Rıza Çalımbay: Kupayı kazanacak güçteyiz

Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligin 24'üncü haftasında oynadıkları Bursaspor maçını kendi hatalarından yedikleri bir gol ile mağlup kapattıklarını belirterek, "Oyun olarak baktığınızda yüzde 100 iyi oynamasak bile gol yiyene kadar üstün taraf bizdik, maçı iyi bir şekilde bitirebilirdik. Ama maalesef orada bariz bir golümüzün verilmemesi ve hakemin hatasına rağmen hiç oyundan kopmadık. Ama sonra hiç beklediğimiz bir anda gol yedik. Beşiktaş ve Kasımpaşa maçı da böyle. Ben Sivasspor'a geldiğimden beri ilk defa 3 maçta da gol atmadık. Tabi ki üzgünüz. Bursa maçında çok şey beklediğimiz arkadaşlarımız vardı ama girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik." dedi.

"ÇOK İYİ ŞEYLER BAŞARACAĞIZ"


İyi futbol oynadıklarını ve ligde iyi bir konuma gelmek istediklerini belirten Çalımbay, "Artık bütün maçlar geride kaldı. Kalan 10 tane maçımız var. Şu an bizim için en büyük final karşılaşması Antalya maçı. Öncelikle ben bu konuda takımıma yürekten inanıyorum. Dün futbolcu arkadaşlarımızla yaklaşık 1 saat süren bir toplantı yaptık. Bu oynadığımız oyun falan beni hiç korkutmuyor. Çünkü iyi oynuyoruz, kötü oynamıyoruz. Şanssız şekilde kaybediyoruz, hakem hatalarına maruz kalıyoruz veya kendi hatalarımızdan gol yiyoruz ama önemli olan gol atmamız. Bizim takımda gol atacak bir takım, mutlaka bu şanssızlığı kıracağız. Ben dün arkadaşlara da söyledim biz çok iyi şeyler başaracağız. Ama önce ligde iyi bir konuma gelmemiz gerekiyor. Antalya maçı ile de buna başlayacağız." dedi.

"TARAFTARLA BÜTÜNLEŞMEMİZ GEREK"


Çok önemli maçlar oynayacaklarını ve bu maçlarda taraftar desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Çalımbay, "Bizim artık 10 tane final maçımız var. Ve bu maçları da iyi bir şekilde bitireceğiz. Bu takım daha kötü durumlardan çok çok iyi durumlara geldi. Çünkü biz aldığımızda daha kötü durumdaydı. Biz o takımı aldık çok çok iyi yerlere getirdik. Şu andaki kadroda bu takımı iyi yerlere getirecek bir kadro, kalecisinden tutun forvetine kadar. Herkes bundan sonra kapasitesinin üstüne çıkarsa hiç bir sorun yaşamadan istediğimiz yere geliriz. Buradaki en büyük destek tabii ki taraftar. Özellikle bu maçta taraftara çok büyük ihtiyacımız var. Burada oynayacağımız kalan 5 tane maçımızda taraftarın desteğiyle ligi iyi bir şekilde bitireceğiz. Taraftarımızla bundan sonra çok iyi şekilde bütünleşmemiz gerekiyor." dedi.

Antalya maçı iyi ile iyi bir çıkış yapacaklarını belirten Çalımbay, "Daha öncede söyledik, 2'inci yarı bütün takımlar için telafisi olmayan maçlar oynanıyor. Bizde telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Takım olarak hazırız. Dün ki yaptığımız toplantı beni çok çok ümitlendirdi. Bizim ilk hedefimiz lig, ondan sonrada kupada final oynamak. İnşallah finalde de kupayı kazanırız, bunu yapacak güçteyiz. Önemli olan bu şanssızlığımızı kırarak Antalya maçı ile iyi bir çıkış yapacağız." dedi. Sakat ve cezalı oyuncular hakkında da bilgi veren Çalımbay, "Uğur cezalı. Bir süredir Pedriel sakattı, Bursa maçında da oynatamadık. Ama inşallah Antalya maçına yetişecek. Aatif ve Grosicki'de sakattı dün antrenmana çıkmadılar ama onlar da maça yetişecek. Murat Akça menüsküs yırtığından dolayı ameliyat oldu, 1 ya da 1.5 ay olmayacak. Ümit bu maçta da Akhisar maçında da oynayamayacak. Cerny zaten en az 2-3 ay yok. Bunların dışında da sakatımız yok."dedi.

SİVASSPOR KARŞILAŞMANIN HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRDÜ


Bu arada kırmızı-beyazlı futbolcular ligin 25'inci haftasında karşılaşacakları Antalya maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik Direktör Rıza Çalımbay nezaretinde düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından pas çalışması yapan futbolcular yarı sahada çift kale maç ile antrenmanı tamamladı. Antrenmana menüsküs ameliyatı geçiren Murat Akça katılmadı. Hafif sakatlıkları bulunan Cihan Özkara, Pedriel, Mehmet Nas, Hayrettin ve Cerny ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.

Haberin Devamı

DHA

YORUM YAZ