MENÜ

Rezaletin son perdesi

Galatasaray camiası şokta! Bu şokun sebebi Başkan Ünal Aysal ile Fatih Terim arasında yaşanan mesajlaşmaların ortalığa saçılması...

Rezaletin son perdesi

Bir televizyon programı Başkan Aysal’dan alınan mesaj metinlerini paylaşıp özel yaşam ve haberleşme gizliliğini ihlal ederken, bunu kullanan gazetelerde Fatih Terim’in telefon numarasının gizlenmeden sütunlara taşınması bardağı taşırdı. Sosyal medyada yaşananlar kınanırken, Terim de avukatları aracılığı ile düğmeye bastı. Deneyimli hoca hem ceza davası açıyor hem de olaya konu olan TV programı için RTÜK’e gidiyor.

Uzman görüşü: Hapis cezası var

Telefon görüşmelerinin, mail, sms gibi her türlü yazışmanın tarafların rızası olmaksızın ifşası Türk Ceza Kanunu’nun 132. maddesine göre suçtur. Bu tip bilgi ya da yazışmaları paylaşan kişiler için 1 ile 3 yıl arasında değişen hapis cezası söz konusudur. Ayrıca işin başka bir boyutu daha söz konusu. Bu tip mail, sms gibi iki tarafın yaptığı görüşmeleri, taraflardan birinin karşı tarafın rızası dışında paylaşması ve ifşasına yol açması da suç kapsamına girer. O suçun kapsamındaki cezalar ise 1 ile 3 yıl arasında değişen hapis cezalarıdır.

Avukat Murat Teber

Haberin Devamı
YORUM YAZ