MENÜ

Real Kopenhag'ı bitirdi: 0-2

Galatasaray'ın grubundaki diğer maçta Real Madrid, Kopenhag'ın konuğuydu. İspanyol devi, Danimarka temsilcisini Modric ve Ronaldo'nun golleriyle 2-0 yendi. Rakibinin Avrupa Ligi hayallerini bitiren Eflatun-Beyazlılar grubunu 16 puanla tamamladı.

Real Kopenhag'ı bitirdi: 0-2

Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda oynanan her iki karşılaşmada da temsilcimiz Galatasaray’ı farklı sonuçlarla mağlup eden Real Madrid, dün resmen Aslan’ın lehine çalıştı. Juventus’la gruptan çıkmak için çok önemli bir karşılaşmaya çıkan Sarı-Kırmızılılar, maçın kar nedeniyle tatil edilmesiyle şok yaşadı. Ancak güzel haber Danimarka’dan geldi. Gruptaki diğer karşılaşmada İspanyol devi Kopenhag’ın konuğuydu. Rakibini Modric ve Ronaldo’nun golleriyle zorlanmadan geçen Ancelotti’nin ekibi, Galatasaray’ın da maç oynamadan Avrupa Ligi’ne kalmasını garantiledi. Bu sonuçla Kopenhag grupta sonuncu olarak her iki arenaya da veda etti. Karşılaşmaya ikinci tura çıkmayı garantileyerek çıkan Eflatun-Beyazlılar, zayıf rakibi karşısında oyuna kontrollü başladı. Rakibiyle karşılıklı yakaladığı atakları değerlendiremeyen Madrid, ilk yarının ortalarına doğru oyunu rakip alana yıkmayı başardı.

25. dakikada Real Madrid’in Hırvat yıldızı Luka Modric, Kopenhag ceza alanı önünde topla buluştu ve yaptığı mükemmel vuruşla takımını öne geçirdi: 0-1. Bu sayının ardından geri çekilen Real, ev sahibi ekibin üzerine gelmesine izin verdi. Oyunun 40. dakikasında açılan ortaya iyi yükselen Kopenhag’lı Thomas Delaney’ın attığı gol, Real Madrid’li kaleci İker Casillas’a faul yaptığı gerekçesiyle sayılmadı.

Son söz Ronaldo’dan

Soyunma odasından da istekli çıkan Madrid, ikinci golü bulmakta gecikmedi. 48. dakikada takımın Portekizli yıldızı Ronaldo takımı rahatlatacak sayıya adını yazdırdı. Erken gelen golle rahatlayan Eflatun-Beyazlılar, 88’de Ronaldo’nun ayağından bir de penaltı atışından yararlanamadı. İspanyol ekibi grubunu 16 puanla tamamladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ