MENÜ

Paris Olimpiyat Oyunları'na katılacak milli sporculara destek anlaşması

Teknoloji şirketlerinden BtcTurk, Türkiye'nin olimpiyatlara katılışının 100'üncü yıldönümünde, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda yer alacak sporculara destek olmak amacıyla Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile resmi sponsorluk anlaşması imzaladı.

Paris Olimpiyat Oyunları'na katılacak milli sporculara destek anlaşması

Ataköy'de bulunan Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen imza törenine TMOK Başkanı Uğur Erdener, BtcTurk CEO'su Özgür Güneri, milli güreşçi Taha Akgül, milli atlet Tuğba Danışmaz, milli tekvandocular Hatice Kübra İlgün ve Hakan Reçber'in yanı sıra davetliler ve basın mensupları katıldı.

Haberin Devamı

Anlaşmadan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren TMOK Başkanı Uğur Erdener, "Finansal ürün ve hizmetler bağlamında Türkiye'nin en büyük teknoloji şirketi yine Bitcoin ve kripto para konusunda en yetkin kuruluş. BtcTurk ile birlikte güzel ve özel bir anlaşmayı imzalamaktan mutluluk duyuyoruz. Olimpiyat oyunlarının bizim açımızdan 100'üncü yılını kutlamış olacağız. 1924 Paris Olimpiyat Oyunları Cumhuriyet ile birlikte katıldığımız ilk olimpiyat. Çok özel bir yeri var. Team Türkiye olarak 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda çok daha büyük başarılar beklediğimiz özel anlamlı bir olimpiyat olacak. BtcTurk'un desteği çok önemli. Bir rekoru da kırmak temel hedefimiz. Şu an itibarıyla 11 dalda 51 sporcumuzun Paris kotalarını kazandığını biliyoruz. Bu sayı artacak. 100'ü aşkın sporcumuz Team Türkiye adına bizi temsil edecek. BtcTurk'ün verdiği destek bizimle daha da anlamlı hale gelecek. Türk sporu adına büyük bir değer ifade ediyor. Teşekkürü borç biliyorum. Birlikteliğin güzel meyveler vereceğine inanıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

ÖZGÜR GÜNERİ: BTCTURK OLARAK TMOK İLE YOLA ÇIKIYOR OLMAK BİZİ MUTLU EDİYOR

BtcTurk CEO'su Özgür Güneri ise, anlaşmadan gurur ve mutluluk duyduğunun altını çizerek, "Bugün sizinle beraber olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sayın başkan güzel ifade etti. Türk sporunun çok önemli kilometre taşlarından bir tanesini yakın zamanda karşılayacağımızı düşünüyoruz. İlk defa 1924 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılmış Cumhuriyetimizin, 100 yıl sonra olimpiyatlara katılışımızın 100'üncü yılında BtcTurk olarak TMOK ile yola çıkıyor olmak bizi mutlu ediyor ve gururlandırıyor. BtcTurk olarak 1 Temmuz 2013'te faaliyete geçtiğimiz günden bu yana Türkiye'nin en önemli finansal şirketlerinden birine dönüştük. Dünyanın ilk Bitcoin ve kripto para alım satım platformuyuz. Yaklaşık 15 yıldır var olan sektörde 11'inci yılımızı tamamlamak üzereyiz. Bu anlamda Atina Olimpiyatları'ndan birkaç olimpiyat sonra olimpiyatlara katılmış gibi TMOK gibi hissediyoruz kendi sektörümüzde. Bunun bize yüklediği önemli sorumlulukların bilincindeyiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"21 SPORCUMUZLA BERABER TMOK'U DESTEKLEMEK BİZİ ÇOK HEYECANLANDIRIYOR"

"Amacımız ismimizin de bize verdiği güç ve yetkiye dayanarak Türkiye'de milli sporcuları her aşamada desteklemek ve hep sporun yanında olmak" sözleriyle konuşmasını sürdüren Güneri şunları kaydetti:

"Yeni neslin sporun ana prensiplerini benimsemesi için onlara idol olabilecek rol model olabilecek sporcu arkadaşlarımızı, takımlarımızı desteklemeyi önemsiyoruz. Olimpiyatın ruhu oldukça farklı. Mükemmellik, saygı, barış, dostluk, Fair-Play olimpiyatların ana faktörleri. Toplumumuzun tamamına bizim de yeni bakış açımız olan yeni nesle bu değerleri aşılamak, çok değerli sporcularımızın yanında durarak faydalı bir adım atmış olacağımızı düşünüyoruz. Bir önceki olimpiyatlarda 21 milli sporcumuzu herhangi bir karşılık beklemeden desteklemiş ve yanlarında bir nebze olsun fayda sağlamak için çalışmıştık. 21 sporcumuzla beraber TMOK'u desteklemek bizi çok heyecanlandırıyor, gurur veriyor. A Milli Futbol ve Voleybol Takımlarımızın hem kadın ve hem erkek her yaşta destekçisi olmak Türk sporuna verdiğimiz önemi, sporun ülkedeki birleştirici, kapsayıcı, yeni neslin hayaller kurmasına, hangi işi yaparsa yapsın aynı mükemmellik, dostluk, Fair-Play ruhu içinde yol göstermek başarılı olmasına destek olmak istiyoruz. Hem de milli sporcularımızın yanında olmak hem de TMOK ile işbirliğini yapmak mutluluk verici. TMOK'un bu anlamda birçok faaliyeti var. İki farklı alanda işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz. Bunlardan biri TMOK akademi. Dijital bir platform üzerinden hem sporcularımızı hem teknik ekibimizi, hem takımlarımızı beslenmeden, zihinsel sağlığa tutun, 'Sosyal medya nasıl yönetilir?'e kadar birçok şeyi bir araya getiren bir platform. Sporcularımızın daha donanımlı, kafaları rahat bir şekilde performanslarına odaklanabilecekleri şekilde ileriye dönük çalışmalarına destek olmak istiyoruz. Bir diğer konu da 7-15 yaş çocuklarımızın performans beklentisi olmadan gönüllerince istedikleri spora ulaşabilecekleri kendilerini fiziken ruhen daha iyi hissedecekleri ücretsiz spor okulları projesini destekliyoruz. Bu iki proje TMOK ile olan işbirliğimizi daha ileriye taşıyacak. Spor anlamında daha farklı destekleyecek alanları açacağını düşünüyoruz. Olimpiyatevi'ni gezmek için fırsatım olmamıştı. TMOK Başkanı ve ekibine, BtcTurk ekibine teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

Açıklamaların ardından sponsorluk anlaşması imzalandı. İmza töreni, toplu fotoğraf çekiminin ardından sonra erdi.

YORUM YAZ