MENÜ

Osmanpaşa göreve

Aykut Demir'in kırmızı kart görmesi sonrasında herkes, “Erciyes karşısında kim oynayacak?” diye sormaya başladı. Hami Mandıralı zorlu maç için, bu sezon sadece 139 dakika görev yapan Caner Osmanpaşa'yı hazırlıyor

Osmanpaşa göreve

Trabzonspor’da bu sezon forvet bölgesindeki sıkıntı kadar sol bekte de sorun yaşandı. Sakatlanana kadar vasatın üstünde bir performans sergileyen Kadir Keleş’in dönüşü hiç de beklendiği gibi olmadı. O yokken görev yapan Mustafa Akbaş ise bir türlü beklentileri karşılayamadı. Hami Mandıralı defansın soluna çözüm ararken, Aykut Demir’in gördüğü kırmızı kart işleri iyice karıştırdı. Sakatlanan Bamba’nın sezonu kapatması, stoperde de oynayabilen Mustafa Akbaş’ın çok formsuz olması, zaman zaman bu bölgede görev yapan Zokora’nın ise kadro dışı bırakılması sonrası Mandıralı’nın elinde tek bir alternatif kaldı: Caner Osmanpaşa... Sezon başında 1461 Trabzon’dan gelen 26 yaşındaki savunmacı, şu ana kadar sadece 4 karşılaşmada, toplam 139 dakika görev aldı. Juventus maçında 45 dakika sahada kaldı. Caner’in, az tecrübesi bulunmasına rağmen Erciyesspor gibi zorlu bir deplasmanda nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu. Hami Mandıralı ise öğrencisine güveniyor. Genç çalıştırıcı, cuma günkü maça kadar Caner’le yakından ilgilenerek oyuncusunu en iyi şekilde hazırlamaya çalışacak.

MİNİ YORUM

Caner’in en büyük sınavı

Trabzonspor’da kadro sıkıntısı teknik heyet ve doğal olarak yönetim için bir gerilim konusu olurken, özellikle 1461’li oyuncular için bulunmaz bir fırsattı. Fırsattı diyorum çünkü birçoğu bu fırsatı öyle kötü kullandı ki, ‘ideal’ bir Trabzonspor kurgusuna geçildiğinde bırakın bu kadro içinde olmayı, artık 1461’de bile zor oynarlar. Normal şartlar altında biraz vites yükselten Yusuf’un, kendini geliştiren Mustafa’nın ulaştığı nokta ne kadar güzel örnekse diğerleri de o kadar gelecek adına karamsarlık yarattı. Şimdi bu gençler arasında en çok umut vaat eden Caner’e şans doğacak ve en önemli sınavına çıkacak. Başarırsa hem kendini kurtaracak hem de ardından geleceklerin önünü açacak.

Serhat Demirtaş


CANER OSMANPAŞA İSTATİSTİKLERİ

Haberin Devamı
YORUM YAZ