MENÜ

Okçuluk'ta finaldeyiz

Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası'nda olimpik yay genç bayanlarda Aybüke Aktuna, finale yükseldi.

Okçuluk'ta finaldeyiz

Polonya’nın Rzeszow kentinde düzenlenen Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası’na bireysel eleme müsabakalarıyla devam edildi. Olimpik yay genç bayanlarda birinci turu maç yapmadan geçen Aybüke Aktuna, ikinci turda Rus Alieva’yı 7-3, çeyrek finalde Letonyalı Gerda Pociunaite’yi 6-4 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Danimarkalı Anne Marie’yi 7-3’lük skorla eleyen Aktuna, final yükselen taraf oldu. Aktuna, Cumartesi günü finalde Ukraynalı Maryana Struk ile altın madalya mücadelesi yapacak.

Genç bayanlardaki diğer Türk sporcu İrem Özkan 2. turda Belaruslu sporcu Darya Bahiuak’a 6-2, büyük bayanlardaki Begül Löklüoğlu da 1. turda İtalyan Natalia Valeeva’ya 6-4 yenilerek elendi. Olimpik yay genç erkeklerde Yağız Yılmaz çeyrek finalde İtalyan Luca Maran’a 6-2, Kerem Kırsever de 1. turda Alman Maximilien Weckmueller’e 6-5 yenildi. Olimpik yay büyük erkeklerde ise Cevdet Demiral ile 2. turda Hollandalı okçu Rick Van Der Ven’e 7-1 yenilerek şampiyonaya veda etti.

Makaralı yay genç erkeklerde yer alan Furkan Dernekli de 2. turda Fransız Simon Julien’e 6-0 mağlup oldu.
Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aybüke Aktuna’nın bireysel elemelerde iyi bir performans sergilediğini belirtti. Topaloğlu, şunları söyledi:

"Milli takımda gençlere büyük önem veriyoruz. Daha önce yaptığımız planlı ve istikrarlı çalışmaların şimdi sonuçlarını alıyoruz. Milli takımı gençleştirmek istiyoruz. Okçularımızın gençlerdeki başarısı çalışmalarımızın olumlu olduğunu gösteriyor. Gençlerimiz büyüklerde de önemli başarılar elde edebilecek yeteneklere sahip. Gençlerimizin yeteneklerini geliştirerek, tecrübelerini artırmaları için de her türlü desteği vereceğiz."
Şampiyona, 2 Mart Cumartesi günü yapılacak final müsabakalarıyla sona erecek.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ