MENÜ

Neymar krizi etkisini sürdürüyor

Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı girişimlerle gergin olan Madrid-Barcelona ilişkileri Neymar kriziyle daha da arttı

Neymar krizi etkisini sürdürüyor

İspanya’nın doğusundaki Katalonya özerk yönetiminde bağımsızlık yanlısı girişimlerle gergin bir dönem yaşayan Madrid-Barcelona ilişkileri Neymar krizi ile daha da arttı.

Katalonya’nın sembolü olan Barcelona Kulübü’nün son yıllardaki büyük başarılarının en büyük rakibi Real Madrid tarafından çekilemediği ve Neymar olayının yargıya intikal etmesinde bunun da etkili olduğu yorumları yapılıyor. İlk olarak İspanyol gazetelerinden El Mundo’da Barcelona’nın Neymar için söylendiği gibi 57,1 milyon avro değil 95 milyon avro ödediği yönünde iddialar yer alırken, şimdi de Katalan basını "Real Madrid, Neymar için 105 milyon avro ödemeye hazırdı" iddiasını ortaya attı.

Sport ve El Mundo Deportivo gazeteleri, Real Madrid’in Neymar’ı getirmek için 105 milyon avro teklif ettiğini, hatta bunun içinde önsözleşmenin iptali için Barcelona’ya ödenecek 25 milyon avronun da yer aldığını ileri sürdü. Madrid’in Neymar’ı getirebilmek için Brezilyalı futbolcuya her türlü lüksü sunduğu, Marcelo ve Mesut Özil gibi futbolcuların kaldığı La Moraleja semtindeki özel villalardan birini tahsis etmek, Brezilyalı futbolcunun babası ile ortak olduğu N&N şirketi için Santiago Bernabeu Stadı yakınlarında kendisine bir büro tutmak, istediği arabayı tahsis etmek, bedava uçak biletleri vermek ve imaj hakkının yüzde 70’ini bu futbolcuya bırakmak gibi tekliflerin de bunlara dahil olduğu öne sürüldü.

El Mundo Deportivo gazetesi ayrıca, resmi olarak Gareth Bale’in Tottenham’dan Real Madrid’e transferinde ne kadar ödendiğinin açıklanmadığını hatırlatarak, "Madrid tarafından iddia edildiği gibi Bale transferinde ödenen miktarın 91 milyon avro değil 265 milyon avro olduğunu" ileri sürüldü. Katalan gazetesi, Bale’in transferi döneminde Real Madrid’in Cristiano Ronaldo ile sözleşmesini uzatma pazarlığı yaptığını da anımsatarak, Real Madrid Kulübü’nün "dünyanın en pahalı futbolcusu olmak isteyen Ronaldo ile müzakerelerde zorluk yaşamamak için Bale’in transferinde ödenen miktarı açıklamadığını" yazdı.

Bu arada Sandro Rosell’in Barcelona Kulübü’nden istifa ederken, "Neymar’ın transferi, bazı rakiplerimizi kıskandırmış ve umutsuzca saldırmalarına neden olmuştur" ifadesinin arkasında Real Madrid’i hedef aldığı da iddia edildi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ