MENÜ

Ne oldu sane ne oldu böyle: 3-2

Kupaların, zaferlerin, destanların takımı Trabzonspor'u tanımak neredeyse imkansız hale geldi. Bordo-Mavililer, Bursa'daki 45 dakikalık düellonun kaybedeni oldu. Timsah'ın da hakkını vermek lazım. Karaman'ın ekibi 3 puanıdaha fazla hak etti

Ne oldu sane ne oldu böyle: 3-2

Haberin Devamı

Bu işin şakası yok

Trabzonspor’da son haftalarda bir iyileşme olduğu açık. Özellikle takım oyunu konusunda. Tolunay Kafkas yavaş yavaş istediği oyun anlayışını oturtuyor. Ancak bireysel hatalar baş ağrıtmaya devam ediyor. Henüz 2. dakikada yenilen gol nedeniyle Fırtına adeta 1-0 yenik başladı maça. Eşitliği çabuk yakaladı, öne de geçti ancak ilginç goller yiyerek yine yenik duruma düştü. 90 dakikanın sonunda yine hüsren yaşadı. Soner Aydoğdu, bu sezon forma giydiği her maçta beklentileri karşıladı. Önemli işler yaptı. Ama ilginç bir şekilde düzenli olarak ilk 11’de forma şansı bulamadı. Dün de sahanın en iyilerinden biriydi, müthiş bir asist yaptı. Trabzonspor’un yeni Selçuk İnan’ı olabilir. Bu potansiyele sahip. Paulo Henrique’yle ilgili görüşüm aynı. Bana göre Trabzonspor’da oynayacak kapasitede bir forvet değil. Dün golünü attı ama çok daha fazlasını, yine amatörce işler yaparak kaçırdı.

Bursaspor golü erken bulunca, nasıl oynayacağına karar veremedi. Dün akşam kötü bir Bursaspor vardı sahada. Ancak Batalla, tek başına yine takımını sırtladı. Sonuç olarak Yeşil-Beyazlılar, yıldızlarının bireysel yetenekleri sayesinde kazandı. Trabzonspor ise iyice ateş hattına yaklaştı.

İlk yarıda gol yağmuru


2. dakikada Şener, sağ taraftan ceza sahasına yerden orta yaptı. Arjantinli yıldız Pablo Batalla gelişine vurarak topu filelere yolladı: 1-0.
11. dakikada Soner Aydoğdu, savunmanın arkasına müthiş bir pas attı. Paulo Henrique’nin vuruşunda İbrahim, topu kale içinden çevirse de Brezilyalı işi şansa bırakmayıp kafayla tamamladı: 1-1.
17. dakikada Belluschi’nin pasında Tuncay sol taraftan ceza sahasına girdi. Vuruşunda Onur’dan seken topu çizgi önünde Bamba kornere gönderdi.
22. dakikada bu kez Olcan Adın, savunmanın arkasına müthiş bir pas attı. Topla buluşan Halil Altıntop, güzel bir vuruşla takımını öne geçirdi: 2-1.
35. dakikada Vederson’un kullandığı serbest vuruşta Batalla kafayla topu arka köşeden filelere gönderdi: 2-2.
44. dakikada Şener, ceza sahasının dışından sağ çaprazdan müthiş bir şut çekerek Onur’u avladı: 3-2.
54. dakikada Vederson’un ortasında Bamba ters bir vuruş yaptı, top direkten döndü.
65. dakikada Colman’ın ara pasında Henrique karşı karşıya kaldı ancak topu dışarı attı.

Arda Erol

Maçın hakemi ne yaptı?

Çınar fena yönetmedi

Maçın ilk 45 dakikasında tempo da vardı, heyecan da, aynı zamanda goller de... Böyle olunca ister istemez birkaç kritik pozisyon da beraberinde geldi. Henrique atmış olduğu golde, top kale çizgisini geçmesine rağmen yardımcı hakem Arkın Akgöl pozisyonu süzemeyince, Henrique ikinci kez vurdu ve topu filelere gönderdi. Aynı yardımcı, Henrique’ye alakası olmayan bir de ofsayt bayrağı kaldırdı. Bu, Trabzonspor adına çok önemli bir atak olabilirdi, çünkü topla buluştuğu an kaleci Carson’la karşı karşıya kalmıştı. Yine 45+2’de Musa Nizam’ın Bursaspor ceza alanı önünde Adrian’a yaptığı net faulü de Serkan Çınar devam ettirdi. Sonuçta maçın geneline baktığımızda yardımcının bir iki pozisyonda kaldırdığı yanlış ofsayt bayrakları, Serkan Çınar’ın da birkaç pozisyonda hatalı kararları oldu. Ancak Serkan Çınar açısından fena yönetilmemiş bir maç olduğunu söyleyebiliriz.

Serdar Tatlı

YORUM YAZ