MENÜ

MHK yanlış yapıyor!

“Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinden sonra çok eleştirildi. Zekeriye Alp, bu hakemin arkasında olduğunu söyledi. Ancak Kalkavan amatör maçta düdük çaldı. Şimdi tekrar Süper Lig'de! Bu tutum hakemlerimizi yok eder”

MHK yanlış yapıyor!

İki hafta önce Beşiktaş-Fenerbahçe maçına Mete Kalkavan’ı atayan Merkez Hakem Kurulu (MHK), bu kez de Kayseri-Galatasaray karşılaşmasına bu hakemi atayarak kafaları karıştırdı. Beşiktaş-Fenerbahçe maçında konuk takım aleyhine ofsayttan olmak üzere iki önemli kritik hatada bulunan hakeme maç sonrasında büyük tepki vardı. MHK Başkanı Zekeriya Alp yaptığı açıklamalarda hakeminin arkasında olduğunu söylemişti. Ancak zamansız yapılan bu açıklamalar hem federasyon hem de hakemler üzerinde olumsuz etki yapmıştır. Akıllara, ‘MHK, Kalkavan’ın arkasında mı duruyor, yoksa Kalkavan’ı harcamaya mı çalışıyor?’ sorusu gelmişti. Bakıyorsunuz Kalkavan, geçen hafta süper amatör küme maçına veriliyor ve o karşılaşma 11. dakikada olaylar nedeniyle yarım kalıyor. Arkasından haftanın en önemli maçı Kayseri ve Galatasaray karşılaşmasına yine Kalkavan gönderiliyor.

‘Zamanlama çok yanlış’


Bir de arada Cüneyt Çakır’a ilave yardımcı hakemlik görevi sırasında yaşananlar var. 15 günde hakkında birçok eleştiri yapıldı. Genç bir hakem psikolojik olarak bunları ne derecede kaldırabilir. Bu atamanın Mete Kalkavan’ı kazanmak veya arkasında durulduğunu birilerine karşı ima etmek düşüncesi olabilir. Fakat bunun zamanlaması doğru değil. Böyle yaparsanız son 5-6 yılda zaten alttan hakem taşıyamadınız, mevcut olan hakemleri de tek tek kaybedersiniz.

Serdar Tatlı

Haberin Devamı
YORUM YAZ