MENÜ

Mersin'de gezi parkı alarmı

17. Akdeniz Oyunları bugün Mersin'de başlıyor. Ancak açılış ve kapanış töreni biletlerinin 15 dakikada tükendiği iddiaları ortalığı karıştırdı. Biletlerin, Başbakan Erdoğan'ın protesto edileceği korkusuyla hükümete yakın çevreler tarafından alınıp partililere dağıtıldığı ileri sürülüyor.

Mersin'de gezi parkı alarmı

Mersin’de bugün başlayacak olan 17. Akdeniz Oyunları öncesi bilet krizi patladı. 10 Haziran’da satışa sunulan açılış ve kapanış biletlerinin 15 dakikada tükenmesi Mersinliler’i ayağa kaldırdı. Biletlerin, açılışı yapacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın protesto edilmesi ihtimaline karşılık hükümete yakın çevreler tarafından alınıp partililere dağıtıldığı iddiaları Mersin’de tek gündem maddesi olmuş durumda. Gezi Parkı eylemiyle başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılan protestoların açılış günü statta tekrarlanmaması için biletlerin bilinmeyen bir organizasyon tarafından topluca satın alındığı iddialarını 16 Haziran’da Sözcü yazarı Emin Çölaşan köşesinde yazmış, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer de TBMM’ye taşımıştı. Açılış ve kapanış törenlerine bilet bulamayan Mersinliler buna isyan etti. sosyal medya üzerinden oyunların boykot edilmesi yönünde kampanya başlatılması çağrısı yapılıyor.

Erdoğan ve Rogge birlikte açacak
Oyunlar için yapılan 25 bin kişilik Mersin Stadyumu’nda gerçekleştirilecek organizasyonun açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge birlikte gerçekleştirecek. Ünlü sanatçı Ajda Pekkan’ın konser vereceği açılışta dans gösterileri yapılacak. 17.30’da Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı Türk Yıldızları’nın Adnan Menderes Bulvarı deniz sahilinde yapacağı gösteri uçuşlarıyla start alacak açılışta ayrıca sporcuların geçiş töreni olacak. Oyunlarda 24 ülkeden 2 bin 994 sporcu mücadele edecek. Türkiye, sporcu sayısında 430 sporcuyla ilk sırada yer alıyor. Türkiye’nin ardından İtalya 421 sporcuyla ikinci, Fransa 258 sporcuyla üçüncü sırada bulunuyor. İç savaşın sürdüğü Suriye, 9 sporcuyla en az sporcuyla katılan ülke oldu. Bu arada oyunlar için 500 milyon TL’lik yatırım yapıldı.

Yunanistan yapamadı biz aldık

6 yıl önce 17. Akdeniz Oyunları’nı alan Yunanistan, patlak veren maddi kriz sonrası bu organizasyonu yapamayacağını açıklamıştı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) başta olmak üzere Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi de (CIJM) büyük prestij kaybetmiş ve yeni ülke arayışlara başlamıştı. İşte o dönemde Türkiye devreye girmiş ve 17. Akdeniz Oyunları’na ev sahipliği yapabileceği açıklamıştı. Son yıllarda düzenlendiği başarılı uluslararası spor organizasyonlarıyla adeta dünyada söz sahibi olmayan başlayan Türkiye dediğini de yaptı. Aynı zamanda 2020 Olimpiyat Oyunları’nın da resmi adayı olan Türkiye, ‘Test organizasyonu’ olarak gördüğü oyunları 1,5 yıl gibi kısa bir sürede noksansız olarak yetiştirmeyi başardı.

Hamit Turhan / Serkan Hacıoğlu

Haberin Devamı
YORUM YAZ