MENÜ

Mersin direniyor: 1-1

Hakan Kutlu'yla ilk sınavını veren Mersin İdmanyurdu, Kasımpaşa'yla yenişemedi. İstanbul ekibi Uche'yle öne geçti, Güney temsilcisi Nobre'nin penaltısıyla skoru eşitledi, iki ekibin nefes kesen mücadelesi karşılıklı atılan birer golle sona erdi.

Mersin direniyor: 1-1

Haberin Devamı

Mersin İdmanyurdu için ligde kalma yolunda belki de en önemli karşılaşmalardan biriydi. Kırmızı-Lacivertliler, Kasımpaşa önünde alacağı bir üç puanla ümidini önümüzdeki haftalara taşıyacaktı. Ancak, başta Mehmet Yıldız olmak üzere bazı oyuncuların güçsüzlüğü ve heyecanlarını yitirmiş olmaları dikkat çekiciydi. Kasımpaşa ise kontrollü bir anlayışla sahaya yayıldı. Oyunu genelde sahasında kabul etti. Kazandığı toplarla ani çıkışlar yaparak İbriçiç-Adem Büyük-Uche-Viudez dörtlüsüyle etkili oldu. Mersin İdmanyurdu istastiklerde Kasımpaşa’nın önünde yer almasına rağmen, final paslarında başarılı değildi. Ev sahibi ekibin attığı 16 şuttan 5’inde, cezaalanına yaptıkları 37 ortadan da sadece 6’sında isabet kaydettiğini belirtirsek maçı neden kazanamadıkları ortaya çıkar. İlk dakikalarda tehlikeli olan taraf Kasımpaşa’ydı. Konuk takım, 2 ve 15. dakikalarda Adem Büyük ile rakip kaleyi yoklarken, ev sahibi ekip 3’de Ozan ile gole yaklaştı. 18’de stat ışıklarının sönmesi nedeniyle maça 6 dakika ara verilirken, 28’de Kasımpaşa
golü buldu. Sancak’ın soldan ortasında İbriçiç’in kaleye şutu, Uche’ye asist oldu: 0-1.

Mersin sonradan açıldı

Mersin ikinci yarıya da hızlı başladı, ancak pozisyon bulan taraf yine konuk takımdı. 54 ve 69’da Uche girdiği pozisyonlardan yararlanamazken, 75’de ev sahibinin golü geldi. Elyasa altı pasta Nobre’yi indirince penaltı noktasını gösteren hakem Müftüoğlu, Elyasa’yı da kırmızıyla ihraç etti. Atışı Nobre kullandı: 1-1. 85’de Nobre, 90+4’de Ozan, 90+5’de de Hakan Bayraktar pozisyonlardan yararlanamayınca Mersin İdmanyurdu kaderine razı oldu.

Hamit Turhan


SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

YORUM YAZ