MENÜ

Mehmet Terzi: rekorum kırılsın istiyorum

Maratonda Türkiye rekorunu hala elinde bulunduran Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, "26 yıl önce kırdığım rekor başkanlığım döneminde kırılırsa, bundan büyük mutluluk duyacağım" dedi.

Mehmet Terzi: rekorum kırılsın istiyorum

Erkekler maratonda Türkiye rekoru, 1987 yılından bu yana kırılamıyor. Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Londra Maratonu’nda 2:10.25 ile kırdığı Türkiye rekorunun hala kırılamadığını hatırlatarak, bu dalda yeni Türkiye rekortmenlerini beklediğini söyledi.

Yaş grupları dahil, Türkiye’de her yıl 80’in üzerinde rekor kırıldığını belirten Terzi, "Bunlar, atletizmin geliştiğini gösteren sevindirici olaylar" dedi.

Terzi, 3-4 daldaki Türkiye rekorlarının ise uzun yıllardır kırılamadığını belirtti. "Mesela maratonda benim rekorum 26 yıldır kırılamıyor. Benim gibi Zeki Öztürk ve Haydar Doğan da var" ifadelerini kullanan Terzi, rekorunun kırılmaya çok yaklaşıldığını kaydetti. Terzi,

"Bekir Karayel, Londra Olimpiyatları’nda 2 saat 13 dakika koştu. Fakat trafik kazası gibi üzücü bir olay oldu. O sporcumuz yaklaşıyordu, belirli bir seviyeye gelinmişti" dedi.

Rekorunun, birkaç yıl içinde kırılacağını düşünen Mehmet Terzi, "Federasyon başkanı olmam dolayısıyla bu rekor bizim dönemimizde kırılırsa, bundan da büyük mutluluk duyacağım" ifadesini kullandı.

Maratonda, kendi döneminden 2004 yılına kadar bir boşluk yaşandığına dikkati çeken Mehmet Terzi, "Ancak bu yıl olimpiyatlarda ülkemizden 3 kadın, 1 erkek maratoncumuz yarıştı. Bayanlarda artık rekorlar kırılıyor. En son Sultan Haydar’ın rekoru var" dedi.
Federasyon Başkanı Terzi, maratonda yıllar sonra belli bir potansiyelin yakalandığını, ancak bunun yeterli olmadığını dile getirdi. Terzi, Türkiye’de 5 bin ve 10 bin metrecilerin çok olmasının, maratona olumlu etki yapacağını belirterek, "Bu sporcuların dereceleri iyi olacak ki maratonda iyi dereceler çıkarsınlar. Fakat arkadan iyi 5 bin-10 bin metreci gençlerimiz geliyor" değerlendirmesini yaptı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ