MENÜ

'KUPA BiZiM!'

Yönetici Mehmet Cibara: “Şu anda Avrupa'nın en formda takımı Vakıfbank. Ama biz daha iyi olduğumuzu kupayı alarak göstereceğiz”.

'KUPA BiZiM!'

Galatasaray’ın voleyboldan sorumlu yöneticisi Mehmet Cibara, yarınki Vakıfbank maçı öncesi şunları kaydetti: “İlk defa katılıyoruz. İnşallah bu son olmayacak. Siz de görüyorsunuz, Türkiye kadın voleybolu, milli takımlar ve kulüpler seviyesinde Avrupa’da bir numara. Ancak Fenerbahçe, Vakıfbank ve Eczacıbaşı gibi büyük maçlar dışında salonları dolduramıyoruz. Bu anlamda Final Four’un önemi büyük. Tüm biletler satıldı ama bundan sonraki maçlarda da kalıcı bir kitle yakalamak istiyoruz. Esasında Eczacıbaşı da burada olabilirdi. Son yıllarda şampiyonlar Türkiye’den çıkıyor. Ancak CEV, ‘Finale bir ülkeden ancak bir takım çıkabilir’ diyor...”

‘Kızlara güvenimiz tam’

“Bu yüzden yarı finale 3 takımla çıkabilirken, onu da 2’ye indirdiler. Şu anda Avrupa’nın en formda takımı Vakıfbank. Ama biz daha iyi olduğumuzu finale kalıp, kupayı alarak göstermek istiyoruz. Kızlarımıza çok güveniyorum.”


‘Zafere inandık’

Takımın yıldızı Calderon: “Vakıfbank tüm maçlarını kazanarak buraya geldi. Ekstra işler yapmamız gerekiyor. Bunun için hazırız”

Sarı-Kırmızılı ekibin yıldız ismi Calderon da, Vakıfbank maçına yönelik iddialı açıklamalar yaptı: “Çok iyi hazırlanıyoruz. Tek dezavantajımız, bu şampiyonada daha önce hiç oynamamış çok oyuncumuz olması. Bu bir baskı yaratabilir. Bunun dışında maç günü psikolojisi ve performansı belirleyici olacak. Ama takımımıza çok inanıyorum. Vakıfbank buraya Türkiye’deki ve Avrupa’daki tüm maçlarını kazanarak buraya geldi. Fakat biz de Şampiyonlar Ligi’ndeki ufak bir dikkatsizlik haricinde tüm maçlarımızı kazanarak geldik. Bu da bizi güçlü kılar...”

‘Ekstra iş yapmalıyım’


“Ben sadece maçlarda değil, antrenmanlarda da en iyisini yapmak zorundayım. Çünkü ben bu işten hayatımı kazanıyorum. Bu tip turnuvalarda ekstra işler yapmanız gerekiyor. Ben de bunun için tamamen hazırım. Taraftarın bize her zamanki gibi yardımcı olacağından eminim. Fakat bizim de bu destekle kenetlenmemiz lazım.”

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ