MENÜ

Kazım Kazım Arsenal'i avladı: 0-1

İngiltere FA Cup 5. tur mücadelesinde Arsenal, Bluckburn'e 1-0 mağlup oldu. Bluckburn'e galibiyeti getiren golü, 72. dakikada Kazım Kazım kaydetti.

Kazım Kazım Arsenal'i avladı: 0-1

İngiltere Federasyon Kupası karşılaşmasında Arsenal, ikinci lig ekiplerinden Blackburn Rovers'a Kazım'ın attığı tek golle yenildi. İngiltere temsilcimiz Edip Adanır'ın Emirates'ten takip ettiği karşılaşma sonrası, Arsenal kupadan elendi

İlk yarı

Arsenal, oyuna hızlı başladı. İlk yarı 12 korner kullandı. Bu kornerlerden sadece birinde 24'ncü dakikada Rosicky'nin kornerinde Diaby'nin kafasında Blackburn kalecisi Kean başarılıydı. Maç boyunca sahada dolaşıp arkadaşlarına neler yapmaları gerektiğini anlatmaya çalışan Colin Kazım oyuna en ufak bir katkıda bulunmadı. Blackburn tek gol pozisyonuna giremedi ilk yarının son dakikasında Rosicky çok şık bir ara pasıyla topu Gervinho'nun önüne bıraktı. Kaleciyi çalımlayıp golü yapabilirdi. Üzerinden aşırtabilirdi o en zorunu yaptı ve topu direğin yanından avuta gönderdi.

İkinci yarı


Blackburn ikinci yarıda iki korner kullandı. En tehlikeli atakları 47'nci dakikada Olsson'un vuruşunda Vermaelene çarpan topun kornere gitmesiydi. Sağlı sollu ataklar yandan ortalar korner sayısının 16'ya yükselmesi Arsenal'e golü getirmedi. 72'nci dakikada soldan Williamson'ın vuruşunda Szczesny topu çeldi. Kazım'ın önüne düştü ıska ve kötü vuruşunda top yere çarpıp sonra direğe çarparak filelere gitti ve Arsenal Federasyon Kupası'ndan elendi.

Gelelim kadro seçimine


Takım kadrosu elime geldiğinde şoke oldum. Sagna, Podolski, Wilshere, Walcott, Ramsey ve Cazorla yedekler arasında.

Şimdi soruyorum


Arsenal'in bu sezonki hedefi nedir? Şampiyonluk lafı unutuldu. İlk dört için şans var. Bugün oynadıkları maça zayıf kadroyla çıkmasının sebebini Bayern Münih maçına bağlayanlar var. Kesinlikle katılmıyorum. Şampiyonlar Ligi'ni Arsenal'in bu kadrosu kazanamaz. Yarı final oynarsa mucize olur. Peki neden geride kalan iki hedeften biri olan FA Cup'ta tam takım çıkıp neticeyi aldıktan sonra değişiklik yapılmaz onu anlamak mümkün değil.

60.070 koyunun yerine bir başka 60 bin hazır. Tribünler hep dolu. Tek kupa yok. Hissedarlar paralarına para katıyorlar. Bazen şeytan diyor ki 'Keşke bizdeki sistem gelse hiç olmazsa maçtan sonra protesto' filan diyorum. Çıt çıkmıyor. Dedim ya koyun sürüsü. Hala Premier Lig'i yenilmeden kazanan tek takımız hikayesiyle avunuyorlar.

Emirates'ten selamlar sevgiler. Yarın Stamford Bridge'de buluşmak üzere hoşçakalın.

Edip Adanır


Arsenal: Szczesny, Vermaelen, Koscielny, Monreal, Diaby, Rosicky (Dk.70 Wilshere), Arteta, Oxlade-Chamberlain (Dk.70 Cazorla), Coquelin, Giroud, Gervinho (Dk.70 Walcott)

Yedekler: Mannone, Sagna, Wilshere (Dk.70 Rosicky), Walcott (Dk.70 Gervinho), Ramsey, Cazorla (Dk.70 Chamberlian), Podolski

Bluckburn Rovers: Kean, Orr Booked, Mn Olsson, Dann, Hanley, Lowe, Pedersen, Ms Olsson (Dk.63 Bentley), Williamson, Rhodes (Dk.82 Goodwillie), Kazım-Richards

Yedekler: Usai, Givet, Rekik, Nunes, Bentley (Dk.63 Olsson), Nuno Gomes, Goodwillie (Dk.82 Rhodes)

İNGİLTERE FA CUP FİKSTÜRÜ İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı
YORUM YAZ